Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

1. april: Razkrili eliksir mladosti

Bodite večno mladi! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ameriški znanstveniki so kar leto dni izvajali študijo, s katero so poskušali ugotoviti, ali in v kolikšni meri genski zapis vpliva na mladosten videz. Prišli so do revolucionarne ugotovitve.

Genski zapis
Produkt genov so proteini, ki so glavne makromolekule v organizmih. Proteini so sestavljeni iz 20 različnih manjših molekul, imenovanih aminokisline, v genih pa je zapisano, kako naj aminokisline tvorijo ustrezno zaporedje. Genski spomin hrani "arhiv" podatkov, ki se vanj nalagajo vse življenje. V DNK se tudi v starosti skriva zapis organizma, ko je bil ta še mlad in popolnoma zdrav. Treba je torej spodbuditi organizem, da bi vnovič prebral DNK, po katerem je deloval v mladosti.

Ugotovili so, da obstaja začimba, ki ima odlične zmožnosti pri obrambi organizma in pomlajevanju. Začimbna rastlina s čudovitimi cvetovi in aromatičnimi, odebeljenimi in grčasto razvejanimi korenikami, ki naj bi odlično vplivala na pomlajevanje, je ingver. Rešitev je tako popolnoma preprosta in do mladostnega videza lahko pridete kar sami. Napitek, ki naj bi imel izjemne učinke, si pripravite na naslednji način:

  • Zavrite liter vode.
  • Nastrgajte ingver in ga prelijte z vročo vodo.
  • Dodajte limonin sok, limonine rezine, nekaj žlic domačega medu in nekaj metinih listov.  
  • V ohlajeno mešanico dodajte svojo sliko iz rane mladosti, to je ključen korak v procesu. Boljše rezultate boste dosegli, če boste izbrali sliko iz otroštva.
  • Mešanico prelijte v posodo s pokrovom in jo pustite stati vsaj 48 ur.

 
Uporaba:
Nad kozarcem nekajkrat zamahnite z desno dlanjo v smeri urnega kazalca, in nekajkrat ponovite čarobne besede: "Abrakadabra, povrni mi mladost."

Eliksir mladosti pijte večkrat na dan v kratkih požirkih, hranite ga v zaprti posodi, na suhem mestu, stran od neposrednih sončnih žarkov in električnih gospodinjskih aparatov. Ne shranjujte ga v hladilniku. Z redno uporabo vsaj šest mesecev boste prišli do izjemnih rezultatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.