Magazin > Lepota & telo
230 ogledov

10 enostavnih trikov za hujšanje

hujšanje kilogrami izguba Shutterstock
V vsakodnevni prehrani se lahko s preprostimi triki znebimo kilogramov, ne da bi se dejansko veliko odrekali.

Trik je zelo preprost – na dan v telo vnesete 500 kalorij manj. Ker je za izgubo enega kilograma maščobe potrebnih 7500 kalorij, se boste enega odvečnega kilograma tako znebili v roku dveh tednov. Ker pa je štetje kalorij izjemno naporno in zahtevno opravilo, predstavljamo deset načinov, kako zmanjšati vnos kalorij, ne da bi jih morali pri tem skrbno preštevati.

Hrana pred televizijo odpade

Raziskave kažejo, da osebe, ki jedo pred televizijo, v povprečju pojedo 300 kalorij več kot tisti, ki hrano pojedo za mizo. Je to že dovolj tehten razlog?

Jejte z manjšega krožnika

Ali ste vedeli, da je za odraslo osebo zadostna porcija hrane takšna, ki je servirana na otroškem krožniku? Izberite tako manjši krožnik, zagotovo boste pojedli petino manj kot sicer. Pozabite na dodatne porcije.

Oreščki so preteklost

Če si želite izgubiti kilograme, potem bo treba zmanjšati vnos takšnih ali drugačnih oreščkov. Če se jim na noben način ne morete upreti, potem jih na dan pojejte za majhno pest.

Kava brez dodatkov

Kava s smetano ali napitki z okusom kave in podobne pripravljene mešanice, ki jih stresemo v mleko, so polne sladkorja in praznih kalorij. Ena skodelica kave ima samo 30 kalorij, medtem ko kave z raznimi dodatki lahko dosegajo celo 500 kalorij.

Manj testenin

Namesto krožnika testenin si pripravite krožnik zelenjave.

Ostanki niso greh

Krožnika po zaužitem obroku ni treba ravno polizati. Če boste na krožniku pustili četrtino hrane, si ostanke lahko privoščite naslednji dan za kosilo. Tako zmanjšujte vse obroke v dnevu.

Gazirane pijače – kaj je to?

Gazirane brezalkoholne pijače so polne sladkorja, hitro pa lahko z njimi pretiravamo, ker ne polagamo večje pozornosti na tekoče kalorije. Namesto takšnih sokov raje pijte vodo.

Za zajtrk jajca

Dve kuhani jajci za zajtrk vas bosta nasitili za dlje časa, saj sta polni beljakovin. Ker boste imeli cel dan občutek sitosti, boste tako pojedli v povprečju 400 kalorij manj, kažejo raziskave.

Jejte, ko ste lačni

Najbrž vam ta stavek odmeva v glavi že vrsto let. A drugače enostavno ne gre. Nikar se ne stradajte in raje poslušajte svoje telo. Jejte več sadja, zelenjave in hrane, ki je bogata z vlakninami.

Ne spreglejte nalepk

Če veste, kaj in koliko pojeste, boste imeli boljši nadzor nad vnosom kalorij. Pozanimajte se, koliko kalorij ima ta ali ona porcija hrane, in se tega držite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.