Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

15 modnih sončnih očal

sončna očala
1/16
Asos
Modni trendi sončnih očal so letos tako razigrani in raznovrstni, da si bo prav vsaka lahko našla okvir, ki ji najbolje pristoji.

V trendu so očala z velikimi lečami, zelo modni boste s posodobljenimi lenonkami, če prisegate na aviatorke, letos izberite takšne z nežno obarvanimi lečami, tiste, ki strogo sledite modnim trendom, pa si skoraj morate nadeti očala s pisanimi okvirji ali pa takšna s poudarjenimi detajli.

Sončnih očal pa ne nosite le kot dodatek, ampak v prvi vrsti kot zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki. Oči boste najbolje zaščitili, če se boste držali spodnjih pravil:

  • Sončna očala nosite ves dan – od jutra do večera. Sonce je med osmo in deseto zelo močno, prav tako med drugo in četrto popoldan. Poleg tega sončni žarki ob teh urah padajo paralelno z očmi, zato je nošenje očal še toliko bolj pomembno.
  • Za dobra sončna očala ni treba odšteti veliko denarja. Pri izbiri bodite najprej pozorni predvsem na zaščito in kvaliteto UV-filtrov. Draga sončna očala se najpogosteje razlikujejo le po dizajnu in modni znamki.
  • Pazite, da imajo stekla UVA- in UVB-zaščito, saj boste le tako dobro poskrbeli za oči.
  • Ko pomerite očala, bodite pozorni na lom svetlobe. Če čeznje vidite popačeno, to pomeni, da so izdelana na osnovi krivljenja plastičnih leč, kar povzroča nepravilen lom svetlobe, kot posledica se lahko pojavi glavobol.
  • Seveda poleg zaščite pozornost posvetite tudi temu, kako vam očala pristojijo, saj jih boste tako pogosteje in z večjim veseljem nosili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.