Magazin > Lepota & telo
80 ogledov

17. januar – najbolj depresiven dan

Če ste slabe volje in depresivni, se lahko tolažite s tem, da je danes najbolj d Žurnal24 main
Ste depresivni, slabe volje in razdraženi? Krivite modri ponedeljek oziroma "blue monday" ali najbolj depresiven dan v letu.

Ste se že navsezgodaj zjutraj sprli s partnerjem, pozabili oprati najljubšo srajco, zamudili v službo in se znašli na piki svojega šefa? Potem veste, da je danes najbolj depresiven dan v letu. Januar že dolgo velja za enega najbolj temačnih mesecev v letu, po formuli, ki si jo je zamislil profesor psihologije Cliff Arnall z univerze v Cardiffu, pa je tretji ponedeljek v januarju sploh najslabši dan v letu.

Zakaj ravno danes?

Na določitev najbolj depresivnega dneva v letu so vplivali najrazličnejši dejavniki, med njimi tudi slabo vreme, visoki obroki za kredite, bolj ali manj prazna denarnica in dejstvo, da je večina vaših novoletnih zaobljub lanski sneg.

Pomagajte si sami

Če vam gre ravno danes vse narobe, potem bo najbolje, da si skozi najhujši ponedeljek v letu pomagate sami. Poskrbite, da boste po službi odšli na daljši sprehod, poklicali najboljšega prijateljica ali prijateljico in si privoščili dolg klepet ali se razvajali s kopeljo. Zvečer si privoščite dobro knjigo in kozarec vina. Če se je dan slabo začel, pa naj se vsaj dobro konča. "Vzemite si 15 minut časa in na list papirja napišite tri stvari, za katere ste v življenju hvaležni," svetuje psiholog Stephen Joseph.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.