Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

21 tisočakov za ličila

ličenje, ličila Žurnal24 main
Ženske naj bi v življenju povprečno zapravile kar 21 tisoč evrov za nakup ličil, s katerim nadomestijo tista, ki so jih izgubile.

Nova raziskava je pokazala, da naj bi povprečna Britanka letno zapravila kar 290 evrov za nadomestitev ličil, ki jih je izgubila. Več kot 80 odstotkov ženske populacije v Veliki Britaniji je priznalo, da izgubljajo svoja ličila, kar 40 odstotkov pa je presenetilo s podatkom, da mesečno v povprečju izgubijo več kot en lepotni produkt. 

"Ko izgubimo našo toaletno torbico, imamo občutek, kot da bi izgubili nekaj zelo osebnega. V naših torbicah se pogosto nahaja nepotrebna navlaka, a toaletna torbica ima za nas posebno čustveno vrednost. Vsebino torbice namreč vseskozi dopolnjujemo, poleg tega pa so izdelki, ki se nahajajo v njej, skrbno izbrani," je povedala predstavnica spletne strani feelunique.com, ki je izvedla raziskavo. 

Najbolj presenetljivo pa je dejstvo, da ena od treh žensk v svojem življenju zapravi kar 21 tisoč evrov za nakup ličil, s katerimi želi nadomestiti tiste, ki jih je izgubila. 

Zaradi izgubljenih ličil celo klic na policijo

Izgubljena kozmetika pa ne povzroča zgolj stroškov. Študija je pokazala, da kar 70 odstotkov žensk zaradi izgubljene maskare ali šminke odpove poslovno srečanje ali zmenek. Ena izmed petih žensk pa naj bi zaradi izgubljenih ličil že poklicala policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.