Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

3 kozarci vas zredijo za 1 kg

vino Shutterstock
Čezmerno pitje alkohola s seboj prinaša tudi pretiravanje pri hrani, je pokazala britanska raziskava.

Kadar popijete več kot tri kozarce vina, boste po izsledkih raziskave v naslednjih 24 urah zaužili kar 6.300 kilokalorij več, kot jih potrebujete (toliko bi jih sicer zadostovalo za približno tri dni).

Tej številki je seveda treba prišteti energijsko vrednost zaužitih alkoholnih pijač, ki lahko zelo hitro preseže 1.000 kilokalorij. Če bi se napili in nato pretiravali s hrano vsak konec tedna, bi se samo zaradi tega vsak teden zredili za slab kilogram. Ker je takšno popivanje pogosta praksa tako v Veliki Britaniji kot drugod po svetu (Slovenija ni izvzeta), strokovnjaki opozarjajo, da je prav tak način življenja najbrž eden od glavnih krivcev za epidemijo debelosti.

 

Komentarjev 3
  • Marko Slovenia 03:40 27.april 2014.

    pol neb delal samomorv, ampak bi se kotalili

  • Poss 17:16 26.april 2014.

    Dej se nauči pozorno brat pa ne sklepaj vsega samo po naslovu.Piše, da če spijejo 3 kozarce bodo imeli v naslednjih 24ih urah POVIŠAN VNOS KALORIJ v telo za 6300 kcal. Ne pa, da so s temi tremi ...prikaži več kozarci dobili toliko kalorij.

  • Andraž Mulej 14:26 26.april 2014.

    Bravo novinar! 6300kcal / 3kozarce= 2100kcal, torej 1 kozarec vina ima toliko kcal kot ima povprečen človek bazalni metabolizem oz. 1 kozarec zadostuje dnevnim potrebam energije? Od kje magična številka 3? A je to isto kot, da se ne sme ...prikaži več jesti po 6. uri, ker imamo ljudje stikalo, da se po šesti uri vse pretvori v maščobne obloge?