Magazin > Lepota & telo
144 ogledov

5 jedi, ki jih ne pripravljamo na pravilen način

sveža zelišča Žurnal24 main
Vas zanima, katere so jedi, ki jih v veliki meri pripravljamo napačno?

1. Umešana jajca

Vse prevečkrat umešana jajca preveč zapečemo. Z namenom dobiti najbolj ustrezno različico priljubljene jedi, ki si jo večina tako rada pripravlja kot svoj jutranji obrok, ne dodajajte vode ali mleka. Pecite jih na nizkih temperaturah, da končni rezultat ne bodo preveč popečena jajca.

2. Karamelizirana čebula

Pri karamelizirani čebuli se lahko zgodi, da jo zapečemo v preveliki meri. Pri samem procesu priprave čebule na tovrsten način, zato raje uporabite veliko ponev in ohranjajte zmerne temperature. Ne bodite v skušnjavi, da bi omenjeni proces kakorkoli želeli pospešiti, saj boste na koncu dobili zažgano čebulo. Priporočljivo je uporabiti veliko mero tolerance, celotna priprava pa vam bo vzela približno eno uro vašega časa. 

3. Zamrznjena zelenjava

Najslabše je zamrznjeno zelenjavo le položiti v mikrovalovno pečico, saj bo to rezultiralo v mokri jedi brez dobrega okusa. Za svežo, hrustljavo in ustrezno skuhano zamrznjeno zelenjavo preskočite mikrovalovko in uporabite parni kuhalnik. Priprava vam bo vzela le nekaj minut več, vendar boste na koncu slavili v svežini in okusu vaše jedi brez kakršnih koli dodatkov. 

4. Sveža zelišča

Veliko kuharjev pri dodajanju zelišč dela napako, saj jih ne uporabi dovolj in še to ob napačnem času. Če boste pri pripravi jedi uporabili sveža namesto suhih zelišč, v prvi vrsti poskrbite za to, da jih boste uporabili dovolj. Priporočljiva je uporaba trikrat večje količine svežih zelišč, kot bi uporabili suhih, saj so slednja v svoji esenci bolj potentna.

5. Piščanec

Pri pripravi piščanca je najbolj pogosta napaka prekuhanost in premalo začimb. Ne pozabite na sol, poper in origano, ki bodo vašo jed začinili na svojevrsten način. 

Komentarjev 1
  • KrščenMatiček 19:50 30.september 2015.

    Očaran sem na delom prevajalca oz. prevajalke, ki je rezultiralo v esenci tega nadvse potentnega članka! Kapo dol, klanjam se! ;-)))