Magazin > Lepota & telo
140 ogledov

5 korakov do dolgih las

Z vašim načinom življenja lahko vplivate predvsem na kakovost las, bolj malo pa Žurnal24 main
Vsi, ki želite, da bi bili vaši lasje zdravi, sijoči in dolgi, poskusite s spodnjimi nasveti, s pomočjo katerih bodo vaši lasje rasli nekoliko hitreje.
Redno striženje
Prvo, kar morate storiti, če želite ohraniti lase zdrave in pospešiti njihovo rast, je, da obiščete svojega frizerja. Seveda to ne pomeni, da se morate postriči na kratko, dovolj je, da lase pristrižete le toliko, da odstranite tanke in razcepljene konice.

Dodatki k prehrani
Za zdravje las poskrbite od znotraj. Uravnotežena in zdrava prehrana je pomembna tudi za zdravje in rast las, hranilne snovi, ki jih s prehrano v telo ne vnesete v zadostnih količinah, pa nadoknadite s prehranskimi dodatki. Lasje za svojo čvrstost in rast še posebej potrebujejo kalcij, železo, magnezij in mineralne soli. Ob pravilni prehrani boste spremembe na laseh opazili po približno treh mesecih.

Izbira šampona
Lasem boste vitalnost in čvrstost podarili tudi s pravilno izbiro šampona za lase. Vas je že kdaj zamikal šampon, ki obljublja, da bodo vaši lasje hitro zrasli (za kar nekaj centimetrov) v le nekaj tednih? Takšnim in podobnim obljubam nikar ne nasedajte, saj takšni šamponi lasišče le izsušijo, lase pa naredijo krhke in lomljive. Raje izberite šampon, primeren tipu vaših las in vašega lasišča, za manj težav pri izbiri pa se posvetujte s frizerjem.

Eterično olje
Vsakodnevno nego lasišča enkrat na teden dopolnite z rožmarinovim eteričnim oljem. Od pet do sedem kapljic eteričnega olja zmešajte z nežnim šamponom in z njim lasišče dobro zmasirajte. Poskusite pa lahko tudi z eteričnimi olji agrana, kokosa, mandlja ali olive.

Masaža
Lase masirajte vsak dan! Že čisto kratka masaža spodbudi cirkulacijo lasišča, pospeši pretok kisika od lasnega korena do konic in s tem spodbudi rast las. Uporabite prste ali pa si pomagajte z leseno krtačo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.