Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

5 korakov do življenja v skladu z naravo

peteršilj Shutterstock
V vsem hitenju in stresu sodobnega življenja je vredno pomisliti o integraciji načinov, ki bi nas vodila bližje k bolj zdravemu življenjskemu stilu.

1. Uporaba organsko pridelanega sadja in zelenjave

Vsaj en obrok v tednu poskušajte narediti brez uporabe procesirane hrane. Pri tem skušajte v čim večji meri uporabiti organsko pridelano sadje in zelenjavo, kar bo seveda veliko bolj zdravo za vas, prav tako pa tudi za planet, katerega prebivalci smo. Pregled 100 študij s strani Organskega centra v Washingtonu, ki je bil izveden leta 2008 in se osredotočal na primerjavo med učinki konvencionalnih metod in metod organske pridelave, je podal zanimive izsledke. Sklep je bil namreč sledeč: "Da, rastline, pridelane na organski način, so v povprečju bolj hranljive.“

2. Nakup oblek iz druge roke

Razmislite o nakupu  t.i. oblek iz druge roke. Te obleke so bile oprane že velikokrat in posledično ne vsebujejo toliko kemikalij kot tiste, ki jih kupimo v navadni trgovini.

3. Menjava rabljenih knjig

Priporočljiv je tudi nakup ali menjava rabljenih knjig, saj bomo na tak način lahko ohranili številne naravne vire.

4. Lastni (balkonski ali kuhinjski) vrt z zelišči

Posadite si svoja zelišča. Tako boste zanesljivo vedeli, da pri začinjanju svojih jedi uporabljate sestavine, ki so zdrave in organsko pridelane ter obenem niso škropljene z različnimi nevarnimi sredstvi proti insektom. "Mint, origano, timijan, rožmarin, majaron in peteršilj, ki jih kupimo posajene v manjših in jih nato presadimo v večje lončke, bodo obrodili sadove v zgolj nekaj tednih,“ pojasnjuje Gayla Trail, avtorica knjige o zeliščih, ki meni, da se s tovrstnim načinom lahko prihrani tudi veliko denarja.

5. Kolo ali hitra hoja

Pri kratkih in tudi daljših razdaljah, ko vam to seveda dopušča čas, poskušajte uporabiti kolo ali se podajte na hitro hojo, po kateri se boste vsekakor počutili boljše kot po vožnji z avtobusom ali avtom, okolju pa s tem prihranili tudi številne onesnažujoče izpušne pline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.