Magazin > Lepota & telo
301 ogledov

5 nasvetov za odstranjevanje ličil

Zbudite se s čisto in sijočo kožo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Kljub obsežni večerni rutini odstranjevanja ličil se zjutraj še vedno zbujate s sledmi razmazane maskare okrog oči, na blazini pa so sledi pudra. Čas je, da se naučite, kako pravilno očistiti obraz.

Izberite kakovostne pripomočke
Ne kupujte najcenejših bombažnih blazinic, saj hitro razpadejo in na vaši koži puščajo koščke, ki jih je treba dodatno odstranjevati. Za odstranjevanje ličil si raje kupite izdelke, namenjene vsakemu delu obraza posebej. Ličila in koža okrog oči potrebujejo drugačen izdelek kot ustnice ali koža na obrazu. Nič za to, če zapravite nekaj več denarja, saj je to investicija, ki se vam bo povrnila.

Z očmi bodite nežni in vztrajni
Dandanes so ličila kakovostnejša in zdržijo cel dan, kar pomeni, da je nekaj več časa treba nameniti tudi njihovemu odstranjevanju. Blazinico, dobro prepojeno s čistilno emulzijo, položite na zaprto oko in pustite učinkovati nekaj minut. Nato jo nežno potegnite navzdol in poskusite z njo odstraniti čim več ličila. Če je treba, postopek večkrat ponovite. Priporočljivo je tudi, da za odstranjevanje ličil okrog oči uporabljate hipoalergenska sredstva, kar še posebej velja za uporabnice kontaktnih leč.

Ne varčujte z blazinicami
Odstranjevanje ličil zahteva več kot eno bombažno blazinico, pa čeprav ste se odločili za letos zelo moderni naravni videz. Za vsako oko uporabite novo blazinico, pri močnejšem ličenju tudi več blazinic za vsako oko. Varčevanje z blazinicami pomeni samo to, da boste ličila razmazali po obrazu in v pore vtirali dodatno umazanijo. Vsak del obraza zahteva svoje čistilo, kar pomeni tudi novo blazinico – ne mešajte sredstev za odstranjevanje ličil med seboj.

Olja za vodoodporna ličila
Večina vodoodpornih ličil, ki jih boste uporabljale tudi poleti na plaži, je narejenih na oljni osnovi. Za tiste s suho in občutljivo kožo je namesto konvencionalnih odstranjevalcev ličil zato primerno tudi otroško negovalno olje ali olivno olje. Ker ta olja ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko škodovale vaši koži ali očem, obraz po uporabi le sperete s hladno vodo in nežno obrišete. Vaša koža bo čista in nahranjena.

Prilagodite izdelke tipu kože
Izdelke za odstranjevanje ličil kupujte na enak način kot kreme za obraz – prilagoditi jih morate tipu vaše kože, saj lahko v nasprotnem primeru izničijo učinek ostale nege. Izrazito mešana koža na obrazu potrebuje različne izdelke za njeno čiščenje. Nič za to, če boste zaradi uporabe več izdelkov za čiščenje porabili nekaj več časa, saj bo rezultat bistveno boljši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.