Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

5 oblačil, ki poslabšajo celulit

Za lepo in svileno kožo si omislite jagodno luščilo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ste vedeli, da lahko na celulit vplivajo tudi oblačila in obutev? Poglejte, katerih se morate izogibati v boju s pomarančno kožo.

Oprijete kavbojke
Da, prav letos tako modne oprijete kavbojke so eden izmed zaveznikov celulita, saj ovirajo kroženje krvi v spodnjem delu telesa. Če jih že morate imeti, izberite take iz nežnejših in čim bolj elastičnih materialov. Če na vaši koži po tem, ko kavbojke slečete, ostanejo sledi gumbov, robov in šivov, jih raje zamenjate – pretesne so vam!

Samostoječe nogavice in dokolenke
Seksi opravo boste morali prihraniti za posebne priložnosti, saj ima večina nogavic na vrhnjem delu zelo tesno elastiko, zaradi katere noge otekajo, celulit pa se zaradi slabe drenaže tekočin poslabša. Ker brez elastike žal ne gre, se vsakodnevno raje odločajte za kratke nogavičke, ki močne elastike ne potrebujejo, ali pa nogavice, ki se pritrdijo s paski.

Vrtoglave pete
Zašiljene desetcentimetrske pete so za noge stres, ki slabo vpliva na celo telo. Noge in stopala so prisiljeni v položaj, ki ovira kroženje krvi in normalno hojo. negativen učinek visokih pet lahko omilite z blazinicami, ki daju stopalu vsaj nekaj opore in mehke podlage, z nošenjem zelo visokih pet pa ne pretiravajte. Sprijaznite se, da če hočete biti brez celulita, vsak dan pač ne morate izgedati kot filmska diva.

Pretesno spodnje perilo
Kakor ste že ugotovili, se pri preprečevanju celulita vse suče okrog kroženja krvi po telesu. To ovirajo tudi pretesne spodnjice in modrček. Pri nakupovanju se o velikostih in merah posvetujte s prodajalko – spodnje perilo, ki vas tišči ni samo neprijetno, temveč dolgoročno tudi škodljivo! Iz svoje omare odstranite tudi kose perila, ki so zaradi neštetih pranj izgubili elastičnost.

Sandali s paski
Pri nakupovanju poletne obutve bodite pazljivi, da kupite takšno, pri kateri vam paski, ki se ovijajo okrog vaše noge, niso pretesni. Težavni so lahko tudi sandali, ki imajo dolge trakove za ovijanje okrog gležnja ali navzgor okrog meč. Vedno si jih zapnite ali ovijte dovolj nežno, da na vaši koži ne bodo puščali sledov. Še posebno neprijetna kombinacija so skupaj s poletno vročino, saj noge otečejo, kot bi mignil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.