Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

5 poletnih trikov za lase

Lasje poleti potrebujejo drugačno nego kot pozimi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Vroči dnevi so stres za vaše lase. Naučite se prelisičiti temperature in ohraniti pričesko svežo in privlačno tudi, ko temperature sežejo v višave.

V jutranjem hladu ste od doma odšli brezhibno urejeni, na kosilu vam je že vroče, vaši lasje pa so zaradi vročine in potu vse bolj štrenasti in neprivlačni. Niti predstavljati si ne morete, da bi zvečer odšli še na pijačo, če si ne boste vmes še enkrat umili las in popravili frizure. Lasje so lahko v poletnih mesecih prava nočna mora, vendar lahko s pravilno nego večino neprijetnosti preprečite.

Umivajte jih pogosto, a nežno
Pogostejšemu umivanju las se žal nikakor ne boste mogli izogniti. Miti o tem, da vsakodnevno šamponiranje in česanje lasem škodi, ne držijo, vendar je pomembno, da ste nežni. Uporabljajte blag šampon, na lase pa ga nanesite čim manj.

Pustite, da se lasje posušijo sami
Uporaba vročega zraka sušilnika za lase poleti naredi še več škode kot pozimi. Če nimate časa, da bi čakali, da se lasje posušijo sami od sebe, uporabljajte sušilnik s hladnim zrakom. Las ne češite, če to ni nujno, nikoli pa se jih z glavnikom ne lotite mokrih.

Manj mastni izdelki
Kupite proizvode, ki so namenjeni negi las v poletnih mesecih. Ker lasje ob potenju hitro postanejo težki in mastni, za njihovo nego uporabljajte manj mastne izdelke, kot ste jih uporabljali pozimi. Če so vaši lasje res zelo suhi, olja nanesite samo na konice.

Enkrat tedensko maska
Lasje pod toplotnim stresom potrebujejo globinsko osvežitev vsaj enkrat tedensko. Namenite jim regenerativno vlažilno masko, ki jim bo povrnila življenje in jim dala več moči za nov boj s temperaturami.

Zvežite jih v figo
Najpreprostejša rešitev za vroče dni, ko morate biti vedno urejeni, je, da se odločite za pričeske, ki vaše lase držijo na mestu. Za lase, nagnjene h kodranju, so odlična rešitev sponke za lase, ki lase nežno ukrotijo. Tiste z ravnimi lasmi pa lase spnite v strogo figo, iz katere ne bo ušel noben neubogljiv las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.