Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

5 stvari, ki jih ne počnite pod prho

prha prhanje tuš Shutterstock
Prhanje je rutina, ki je povsem preprosta, in zagotovo si mislite, da ne morete narediti ničesar narobe. A nekaj stvari lahko vseeno škodi vaši koži.

Specialistki za nego kože Heather Woolery-Lloyd in Heidi Waldorf sta za spletni Huffingtonpost.com izdali pet napak, ki jih skoraj vsak počne pod prho.

Privoščite si dolgo, vroče prhanje

Morda se s tem res pocrkljate, a to za vašo kožo preprosto ni dobro. Woolery-Lloydova pravi, da vroča voda s kože spere naravna olja, kar lahko dodatno poslabša kožne bolezni, kot je ekcem. "Na splošno lahko predolgo prhanje z vročo vodo povzroči srbenje." Woolery-Lloydova zato priporoča krajše prhanje s toplo, ne vročo vodo.

Pretiravate z geli, ki se dodatno penijo

Bolj ko se gel za prhanje peni, bolj bo z vaše kože spral naravna olja. Če boste torej redno uporabljali takšen gel, bo vaša koža postala suha in groba. "Če boste začeli uporabljati nežnejši gel, se bo stanje vaše kože hitro izboljšalo," pravi Woolery-Lloydova.

Gela ne sperete dobro s telesa

Obe dermatologinji opozarjata, da je dobro spiranje gela ključno, saj lahko sicer povzroči izsušenost. Vendar pa je spet odvisno od tega, katerega uporabljate.

Maske za čiščenje por uporabljate po prhanju

Številni si obraz popolnoma očistijo pod prho, masko za pore pa si nanesejo po prhanju. A to ni najbolje za kožo. Woolery-Lloydova pravi, da bi si morali masko nanesti pred čiščenjem obraza. Čiščenje pred nanosom maske in po tem lahko namreč preveč izsuši kožo. "Karkoli boste nanesli po prhanju, se bo v kožo vpilo zelo hitro, zato lahko občutite razdraženost. Po prhi zato priporočam izdelke za kožo, ki vlažijo."

Z brisačo se obrišete pregrobo

Kako se po prhanju obrišete, je zelo pomembno. Da ne bi dodatno vznemirili kože, z brisačo le nežno popivnajte kapljice vode. Voda na koži hitri izhlapi in jo pusti suho, zato je uporaba mleka za telo po prhanju zelo pomembna, pravita dermatologinji. "Po prhi se takoj namažite s kremo, ki vlaži. Namažite se po nogah, rokah in drugih delih telesa, ki so nagnjeni k izsušenosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.