Magazin > Lepota & telo
1243 ogledov

7 znakov, da je vaše telo polno toksinov

telo Shutterstock
Toksini v naše telo vstopajo zaradi onesnaženega zraka tako zunaj kot znotraj, s pesticidi in predelano hrano. Pogosto se zgodi, da telesa ne zapustijo, temveč se v njem kopičijo.

Da je vaše telo polno toksinov, lahko prepoznate s sedmimi pokazatelji. Če vas muči le en od naštetih simptomov, še ni znakov za preplah, a če imate vsaj tri, je vaše telo hudo potrebno razstrupljanja. 

Nespečnost. Kopičenje toksinov (še posebno estrogena) je pogost vzrok za nespečnost. Če imate težave z nespečnostjo, bi morali očistiti jetra, ki so pogosto povezana s tovrstnimi težavami. Pri tem vam bo pomagal napitek iz brokolija in cvetače.

Otopelost. Se zbudite utrujeni, ste počasni, občutek otopelosti pa vas spremlja ves dan? Če boste energijo poskušali dvigniti s pomočjo kofeina in teina, boste le še bolj utrujeni. Raje poskusite z vadbo na svežem zraku in zdravo prehrano.

Glavobol. Zadrževanje toksinov v telesu je eden največjih vzrokov za kronične glavobole in migrene. Med procesom razstrupljanja se lahko glavoboli sicer poslabšajo, po razstrupljanju pa naj bi se tovrstne težave znatno zmanjšale in celo popolnoma izginile.

Težave s kožo. Če glavni organi za čiščenje strupov iz telesa ne delujejo, potem na pomoč skoči koža. Da se telo poskuša očistiti strupov, se kaže na kožnih nepravilnostih, kot so izpuščaji, mozolji in akne.

Rumen ali belkast jezik. Hrana, ki vsebuje toksine lahko zmoti občutljivo sluznico in prebavni sistem, vključno z jezikom. Če imate jezik prekrit z belim ali rumenim slojem, se vaš prebavni sistem skoraj zagotovo bori s toksini.

Kopičenje maščobnega tkiva v predelu trebuha. Toksini, ki jih zaužijemo s hrano in pijačo, se lahko kopičijo na predelu trebuha in jih je mogoče odstraniti le z razstrupljanjem.

Občutek toplote. Ko je v telesu preveč strupov, se le ta pregreje, zato se neprestano potimo in imamo občutek, da nam je vroče, tudi kadar je zunaj hladno.

 
Komentarjev 5
  • AnzeSmolej 12:48 12.marec 2016.

    glede čajev je tako, da če se pucaš da se res spucaš in za neko obdobje prenehaš piti tudi prave čaje. Zelo pa priporočam tudi klistir! To je res pravo čiščenje kanalizacije, po tem se počutiš kot prerojen!

  • mph 12:35 12.marec 2016.

    Oh, šele zdaj videl glede čajev :-) Vse ostalo se strinjam, tukaj pa lahko rečem, da pijem desetletja, 40 let najmanj, prej več, ogromno zelenih in črnih čajev, ... za pravi čaj je znano kako koristen je za žile, srce, ...prikaži več ima ogromno antioksidantov, ... ga pa ne prenašajo vsi preveč dobro, sam nisem imel nikoli problemov, in ja, ima lahko vpliv preko teina tudi na srce, če se pretirava. Zato pazim, da ga proti večeru ne pijem več. Sam sem pa npr. alergičen na arašide, pa zame odpadejo, čeprav vem, da so zdravi.

  • mph 11:24 12.marec 2016.

    Kakšno nakladanje. "Toksini" pa predvsem na račun firm, ki prodajajo izdelke za detox. Ti simptomi zgoraj so lahko razen "toksinov" še posledica 99+ stvari, občutek "toplote" npr. ščitnica, menopavza, ...maščobe okrog pasa točno vem, kaj je pri meni problem :-), ...prikaži več itn itn itn .... V ostalem pa je spodaj Anze Smolej odgovoril vse, kar je treba vedeti.