Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Adidasovi čevlji za en evro

Socialno podjetništvo ni novost. (Foto: Adidas) Žurnal24 main
V prizadevanju za okrepitev socialnega podjetništva Adidas načrtuje proizvodnjo čevljev, ki bodo na voljo za en evro. Namenjeni bodo ljudem, ki si čevljev ne morejo privoščiti.

Projekt je predlagal Nobelov nagrajenec za mir Muhamad Junus. Čevlje bodo predvidoma začeli proizvajati naslednje leto v Bangladešu. Adidas si je tako zadal dve socialni poslanstvi, saj bo poleg že omenjenih čevljev za en evro ustvaril tudi nova delovna mesta v Bangladešu, kjer sta brezposelnost in revščina izjemno visoki.

Adidas bo tako na neprofitni osnovi prodajal čevlje, po ceni, ki bo enaka stroškom izdelave. Tako bo cena čevljev na koncu lahko tudi malenkost višja kot en evro. Jan Runau, Adidasov predstavnik, je razložil, da je Adidas 1 Euro Shoes koncept za prodajo čevljev brez dobička. Vendar pa še ni znano, ali se bodo odločili za izdelavo znamenitih čevljev z Adidasovimi tremi črtami ali bo šlo za čevlje brez Adidasovega simbola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.