Magazin > Lepota & telo
644 ogledov

Akupunktura brez iglic

Terapija sledi šele po pogovoru in pregledu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Akupunkturna masaža po Penzlu je terapija, ki sproži samozdravljenje telesa.

Akupunkturna masaža po Penzlu je ena izmed najstarejših evropskih metod terapije meridianov s koreninami v tradicionalni kitajski medicini. "Namenjena je širokemu spektru ljudi, od dojenčkov do starostnikov, saj se z njo v telesu sproži samozdravilni proces. To pomeni, da je primerna za obravnavo gibalnih motenj, okrevanje po operativnih posegih, podporo pri osnovnem zdravljenju ali izboljšanje splošnega počutja," je povedal terapevt akupunkturne masaže Rado Ribič in razkril, da je največ ljudi, ki se zatekajo k tej terapiji, starih od 25 do 50 let.

Terapija po pregledu
Če pride na terapijo kdo z zdravstvenimi težavami, je dobro, da s seboj prinese morebitne izvide. Z njim se nato pogovorijo in preverijo njegovo duševno ozadje (to namreč dostikrat povzroči različne bolezni), temu pa sledi pregled. "Šele nato lahko začnemo terapijo. Ta ni boleča in je podobna, kot če bi bili na masaži, saj meridiane stimuliramo z nežnimi potegi s posebno paličico," je pojasnil terapevt. Terapija se ponovi teden pozneje, odvisno od težav.

Odpravljajo vzroke
Ribič je poudaril, da je pri vsakem bolezenskem stanju pomembno poiskati vzroke in ne samo odpravljati posledic. "Ljudem povem, da nismo protibolečinska ambulanta, ampak z našo terapijo telesu pomagamo, da v sebi poišče ravnovesje in poskuša samo razrešiti težave. Do določene faze zmore telo samo, nato pa uporabimo razne dodatne tehnike in po potrebi osebo napotimo k zdravniku, saj je pomembno tudi sodelovanje medicinske stroke," je sklenil sogovornik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.