Magazin > Lepota & telo
247 ogledov

Anela tednu mode dala piko na i

Anela Šabanagić Model Group
Še pred enim letom je bila Anela Šabanagić le ena izmed tekmovalk v šovu Supermodel Slovenije, letos pa je na newyorškem tednu mode že predstavljala pomladno-poletno kolekcijo znanih oblikovalcev. Anela nam je zaupala vse o tej nepozabni izkušnji.

Kako se vam je uspelo prebiti na newyorški teden mode?
Glavni "krivci" za to smo jaz, moja agentka Maja Raspopovic, ki mi je priskrbela agencijo Wilhelmina v New Yorku in agent Roman Young, ki skrbi zame, ko sem v New Yorku, me pošilja na kastinge, mi svetuje in podpira.

Katere oblikovalce ste zastopali?
Zastopala sem Mackage, Odilin, Cut25 by Yigal Azroue, Katie Gallagher, Rachel Zoe in The Blonds.

S katerim je bilo najbolj zabavno sodelovati?
Osebno mi je bila kolekcija Rachel Zoe najbolj všeč in celotna predstavitev je bila vurhunska ravno zaradi nje, ker je tako posebna. Največji šov pa sem doživela na modni reviji The Blonds. Kot je že znano, sta brata Blonds veliki izjemi, ki si dovolita narediti velik šov, na katerem so prisotne vse velike zvezde!
Kako bi skozi vaše oči opisali teden mode?
Moj pogled in doživetje na vse skupaj - velika zmešnjava (smeh)! Vse skupaj zgleda nekako tako: kastingi se začnejo dobrih 14 dni pred začetkom tedna mode, kar pomeni 14 dni "letanja" po New Yorku od jutra do večera, tudi po 20 kastingov na dan! Vročina, dež, veter, promet na ulicah, pomanjaknje časa za hrano, potem seveda tudi dolge vrste punc, ki se borijo za isto stvar ... Poleg vsega tega pa se moraš pred klienti predstaviti v najboljši luči, biti sproščen, svež in zanimiv. Torej, končni rezultat tega vsega zna biti včasih zelo zanimiv. Je pa seveda to velika izkušnja, ki si je ne moreš predstavljati, dokler je sam ne doživiš. Sama sem zelo ponosna nase, da mi je vse to dejansko  uspelo uresničiti!

Kaj se vam je podilo po glavi, ko ste hodili po modni brvi, v vas pa so zrli najvplivnejši ljudje iz sveta mode?
Ko si enkrat na modni pisti, nimaš časa za razmišljanje. Prepustiš se adrenalinu, ki te vodi vse do konca piste in nazaj. Ta adrenalin te potem drži tudi, ko je vsega skupaj konec in si tako utrujen, da komaj čakaš, da prideš v posteljo, ob tem pa se počutiš superkul.

Kaj se vam je zdelo najtežje?
Jaz pravim: Kar se mora ni težko. Posebej, če to delaš z velikim zagonom, kot ga imam sama. Seveda je tu veliko dejavnikov, ki celotno zadevo otežujejo. Recimo to, da si sam v velikem mestu, kjer se moraš boriti za delo pod velikim pritiskom, kjer je ogromna konkurenca, in še bi lahko naštevala.

Anela Šabanagić | Avtor: Model Group Model Group
Vam je kakšen modni kos predstavljal še poseben izziv?
O ja (smeh)! Moj outfit na šovu The Blonds, ozka oprijeta obleka do kolen polna kristalčkov in preveliki čevlji - to je kombinacija, ki si je nihče ne želi! Premikati pa se moraš hitro, dinamično in pokazati veliko energije.

Koga ste spoznali med tednom mode? Kdo vas je najbolj prevzel?
Spoznala sem veliko znanih obrazov, od vseh oblikovalcev pa me je najbolj prevzela Rachel Zoe. Je nekaj posebnega, najbolj pa mi je bil všeč njen pristop do vseh modelov, ki smo delali zanjo. Nismo bili le številka, ampak nam je dala vedeti, da smo mi tisti, ki damo njeni kolekciji piko na i!

Katere slavne osebe so si vas ogledale na modni brvi?
Verjamem, da jih je bilo veliko, iskreno pa ne znam povedati, kdo vse je sedel v prvih vrstah. Ko si na pisti, vidiš samo tisoč in eno luč ter bliske fotoaparatov.

Kako ste se razumeli z ostalimi manekenkami?
Moj odnos z ostalimi modeli je zelo profesionalen, nič kaj preveč prijateljski. Sama se držim načela, da nisem na delu, da bi se družila z ostalimi modeli, ampak da bi delala. A do sedaj nisem imela nobenih slabih izkušenj.

Vam je newyorški teden mode odprl nova vrata za delo v tujini?
Verjamem da, ker so me klienti, s katerimi sem delala, dobro spoznali in lahko pričakujem, da me bodo hoteli znova najeti za kakšno drugo delo. Seveda pa so vsa dela dobra referenca za spoznavanje novih klientov.

Boste lahko kakšen modni kos od oblikovalca, ki ste ga zastopali, obdržali za spomin?
Večina velikih revij novim obrazom sezone - tako kot sem jaz - ne plača skoraj nič ali pa zelo malo, zato rade volje dajo kakšen kos ali dva stare kolekcije kot darilo za trud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.