Magazin > VIP
7819 ogledov

Angelini Jolie odstranili obe dojki!

Angelina Jolie FameFlynet
Angelina Jolie je izdala, da so ji pred kratkim preventivno odstranili obe dojki.

Zvezdnica, katere mati je leta 2007 umrla zaradi raka na jajčnikih, je pred tem opravila test, ki je pokazal, da je pri njej verjetnost za nastanek raka na dojkah kar 87-odstotna, za pojav raka na jajčnikih pa 50-odstotna.

Iz strahu se je Angelina odločila za dvojno mastektomijo, ki so jo izvedli februarja. Celotno zdravljenje, vključno z rekonstrukcijo dojk, je trajalo skoraj tri mesece. Joliejeva je javnost o posegu obvestila v pismu, ki ga je objavil The New York Times. "O tem pišem, ker upam, da si bodo ženske z mojo izkušnjo lahko pomagale," je zapisala 37-letnica in dodala: "Rak je še vedno beseda, ki se je ljudje ustrašijo in ki jim daje občutek nemoči. Danes pa lahko s krvnim testom ugotovimo, ali smo nagnjeni k raku na prsih in jajčnikih, in se nato glede na rezultat odločimo."

Joliejeva priznava, da je bilo zdravljenje zelo boleče, kljub temu pa je vesela, da se je za poseg odločila. "Odločitev ni bila lahka, a vesela sem, da sem jo sprejela. Pri meni je sedaj možnost za nastanek raka na prsih padel z 87 odstotkov na 5. Svojim otrokom lahko sedaj povem, da ni več bojazni, da bi me zaradi raka izgubili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.