Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Antioksidanti v kremah neučinkoviti

jagodičevje Žurnal24 main
Raziskava, ki jo je opravilo ameriško združenje dermatologov, je pokazala, da so antioksidanti v izdelkih za nego kože le redko tako učinkoviti, kot obljubljajo reklame. Bistveno bolje je, če te učinkovine v telo vnesete skozi usta, najbolje z uživanjem svežega sadja in zelenjave.

V hrani so najmočnejši

V raziskavi so primerjali kožo dveh testnih skupin ljudi. V prvi skupini so ljudje antioksidante (predvsem vitamin C, karotene in resveratrol) en mesec vsak dan uživali s hrano, v drugi pa so jih nanašali na kožo. Rezultati so pokazali, da so imeli antioksidanti v prehrani na kožo velik učinek (bila je prožnejša in manj občutljiva na sonce), tisti v kremah pa skoraj nobenega.

Preverite vsebnost učinkovine

Toda tako živila kot prehranski dodatki imajo zelo različne vsebnosti antioksidantov, od česar je odvisna njihova učinkovitost. Preberite drobni tisk na embalaži in preverite, ali oznaka superživilo res drži. Pogosto imajo namreč domača živila, kot so borovnice, jagode, maline, šparglji in brokoli, vsaj toliko ali celo več antioksidantov kot eksotične trave in sadeži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.