Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Aplikacija, ki ščiti pred soncem

dan zaščite Žurnal24 main
Kot pomoč pri zaščiti pred soncem vam je lahko tudi aplikacija Dan zaščite pred soncem, ki je namenjena ozaveščanju o škodljivih vplivih pretiranega izpostavljanja soncu, hkrati pa je tudi pripomoček, ki uporabniku omogoča učinkovito zaščito pred soncem.

Uporabnik ustvari svoj osebni profil, izbere ustrezen tip kože in zaščitni UV-faktor zaščitnega sredstva, ki ga uporablja. Ko se ustrezno zaščiti z zaščitnim sredstvom, začne aplikacija odštevati čas trajanja zaščite. Nato uporabnika glede na tip kože, dnevno stopnjo UV-sevanja, geografsko lego in zaščitni UV-faktor zaščitnega sredstva opozarja, kdaj mora znova nanesti sredstvo, da bo optimalno zaščiten pred škodljivimi vplivi sonca.

Pozor pri UV-indeksu

UV-indeks določa moč sončnega sevanja. Vsak dan ga lahko spremljate poleg vremenskih napovedi. Pri UV-indeksu deset in več se ni priporočljivo zadrževati na soncu med 11. in 15. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.