Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Aplikacija pokaže umetne delce v kozmetiki

zivljenje 25.10.13. koda, foto: shutterstock Shutterstock
Potrebujete le pametni telefon in črtno kodo izdelka in takoj boste izvedeli, ali izdelek vsebuje plastične mikrodelce.

Potrošnice in potrošniki kozmetičnih izdelkov, ki se želijo v čim večji meri izogniti uporabi umetnih snovi, imajo danes na voljo brezplačno mobilno aplikacijo, s pomočjo katere lahko odkrijejo, ali izdelek vsebuje plastične drobce, ki onesnažujejo okolje in po nekaterih raziskavah tudi škodijo zdravju.

V pilingu in zobni kremi

Aplikacija se imenuje Beat the Microbead (Premagajte mikrodelce) in jo najdete na spletni strani Beatthemicrobead.org. Nastala je kot odgovor na nedavno razkritje, da ti majhni plastični delci, ki so najbolj prisotni v izdelkih za piling, šamponih in zobnih kremah, predstavljajo resno nevarnost okolju.

Skenirate črtno kodo

Z aplikacijo preprosto skenirate črtno kodo izdelka, aplikacija pa vam nato pokaže, v katero kategorijo izdelek spada. Rdeča kaže na vsebnost plastičnih mikrodelcev, oranžna pomeni, da jih izdelek vsebuje, a jih bo proizvajalec izdelka kmalu nehal uporabljati, zelena pa označuje izdelek brez škodljive plastike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.