Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Barbie ima prevelik dekolte

Barbie je doživela ogromno lepotnih preobrazb. (Foto: mattel) Žurnal24 main
Nekateri jo obožujejo, drugi jo grajajo. Kljub 50 letom bi ji jih prisodili 20. V vseh svojih letih je Barbie zamenjala na kupe oblek, pridobila pa ni niti grama maščobe – in niti ene gubice.

Ikona
Za izdelavo njenih oblačil so se potegovali tudi slavni modni oblikovalci. Med drugim je to uspelo Gucciju, Calvinu Kleinu, Johnu Gallianu in Versaceju. Barbie je postala takšna kulturna ikona, da so ji njeni izumitelji ustvarili celo življenjepis.  V petih desetletjih življenja je zamenjala kar nekaj poklicev, od paleontologije do predsedniške kandidatke, in kar nekaj hišnih ljubljenčkov.

Zadnji kamen spotike so njene prsi
Barbie, ki naj bi ji povečali prsi, dobiva ogromno negativnih kritik ameriških mater, ki trdijo, da Barbie s povečanimi prsmi negativno vpliva na samopodobo njihovih hčera. Barbie je že od nekdaj znana po zapeljivih oblinah, vendar nova izvedba lutke iz Mattela dviguje veliko prahu.

Pri Mattelu molčijo
Gre za novo temnopolto Barbie z nekoliko večjim dekoltejem in oblačili, ki še dodatno poudarijo dekolte. Nove Barbie se je že oprijel vzdevek "Barbie z bujnim oprsjem". Pri Mattelu še niso odgovorili na kritike, vendar jezne mame želijo odgovor, saj pričakujejo, da bo proizvajalec sporno Barbie umaknil s polic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.