Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Barvajte se po dopustu

lasje Shutterstock
Lase poleti zaščitite s pokivalom, ter jim privoščite izdatno globinsko in vlažilno nego. Če imate razcepljene konice, obiščite frizerja.

"Če narastek ni preveč moteč, se za barvanje odločite, ko se vrnete z dopusta. Ob izpostavljanju soncu in kloru lasje namreč izgubijo sijaj, se posvetlijo, barva pa se v veliki meri tudi izpere," pojasnjuje David Vuzem, lastnik salona Fantazija; če se kljub temu želite barvati, pa priporoča, da to opravite vsaj en teden pred načrtovanimi počitnicami ob morju.

Olja in UV-spreji

Lasje in lasišče v tem času potrebujejo predvsem vlažilno nego. "Vsestranski so hidratantni spreji, ki vsebujejo tudi UV-zaščito. Za nego konic pride v poštev tudi oljčno olje, ki se ga v poplavi vseh drugih olj kar nekoliko podcenjuje. Klasične balzame naj zamenjajo tisti brez izpiranja, ki se lahko uporabijo tudi takrat, ko pridete iz vode in si lase posušite na zraku," svetuje sogovornik.

Z razcepljenimi k frizerju

Če imate konice že pred odhodom na morje precej razcepljene, pa Vuzem priporoča obisk frizerja. "Vsi škodljivi poletni dejavniki bodo namreč vse skupaj samo še pospešili in po dopustu ne bo zadostovalo samo striženje za kakšen centimeter, da se bo odstranil poškodovani del lasu."

Obvezna globinska nega

Za konec ne pozabite še na globinsko nego, ki na lase deluje izjemno poživljajoče, saj iz njih odstrani vso nečistočo. "Potem jih nahranite s keratinsko ampulo. S tem lasje pridobijo na prožnosti in predvsem na sijaju," še svetuje frizer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.