Magazin > Lepota & telo
51 ogledov

Barve za maturantske princeske

Kreacija Maja Štamol, nakit Katja Koselj
1/17
Žurnal24 main
Na ta posebni večer boste zasijale v sproščenih lahkotnejših krojih živih barv, izstopali bodo opazni modni dodatki.

Vsako leto se bodoče maturantke odpravite na lov za tisto pravo obleko, s katero boste očarale in se počutile res izjemno. Za lažjo odločitev smo vam pripravili nekaj modnih namigov, kljub temu pa oblikovalke opozarjajo, da ostanite zveste svojemu stilu in značaju.

Sproščeno in mladostno
Modna oblikovalka Sabina Hameršak pravi, da so letošnji trendi večernih oblek sproščeni mladostni kroji. Poudarjajo se ramena in pas. "Pri nas v Celju so se maturantski plesi že začeli in zaradi zimskega časa se maturantke še vedno odločajo tudi za dolge in bogatejše kreacije, sicer pa se trendi nagibajo bolj h kratkim in lahkotnejšim oblekam," razlaga modna oblikovalka Maja Štamol Droljc.

Mavrica živih odtenkov
Štamol Droljčeva letos izdeluje obleke v zelo različnih barvah, največ povpraševanja je po vijoličastih odtenkih in odtenkih fuksije, pa tudi po srebrnih, rdečih, rjavih, rožnatih in zelenih odtenkih. Veliko maturantk se odloča tudi za črno in modro barvo. "Vzorci so kot barve močni, med njimi se pojavljajo velike rože, etno zlati vzorci in bordure na dolžinah," pa pojasnjuje Hameršakova.

Raznolikost materialov
Izbira je odvisna od kroja obleke, pravi Maja Štamol Droljc. "Za še vedno aktualne balonaste obleke uporabljamo svileni taft ali surovo svilo, za lahkotnejše kreacije, ki telo bolj božajo kot stiskajo, se uporabljajo svileni sateni in svileni šifoni, za daljše in bogatejše kreacije pa svila dushe in razne čipke, obogatene z bleščicami," razlaga.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Črna

Štamol Droljčeva pravi, da je barva sicer nekoliko resna, a nadvse elegantna, in če maturantki pristaja, ji to svetuje. Hameršakova pa opozarja, naj črna barva ne bo izgovor za skrivanje odvečnih kilogramov. "Če je dekle močnejše postave, je lahko črn le spodnji del, ostalo naj bo izenačeno z živo barvo."

Kot iz škatlice
Dekleta naj bodo pri izbiri obleke čim bolj izvirna in sproščena, svetuje Hameršakova. "Printanje slik s spleta ni najboljša izbira za originalnost. Če hočejo sijati v unikatnosti, naj se prepustijo mlademu oblikovalcu, ki bo znal oceniti njihov značaj in slog. Če pa so vešče pri stiliranju, tudi dostopne blagovne znamke ponujajo pestro izbiro, le malo več časa je potrebnega, da najdemo tisto pravo," dodaja. Sicer pa kreacije pri Hameršakovi skupaj z materialom stanejo od 250 do 350 evrov. Za kreacijo, narejeno po meri, boste pri Štamol Droljčevi odšteli od 360 do 500 evrov, lahko pa kupite tudi takšno, ki ste jo videle na kakšni znani medijski osebnosti, in sicer za od 120 do 480 evrov.

In fantje?
"Ni nujno, da so fantje v oblekah, če pa že, naj bodo te telirane, kravate pa ozke. Že dolgo so na tržišču srajce slip fit, ki se lepo prilegajo postavi," močnejšemu spolu svetuje Hameršakova. Barvne kombinacije naj bodo čim bolj v istih odtenkih ali pa klasične črno-bele. Če fant ni tip za obleko, Hameršakova priporoča elegantnejši džins s srajco in kravato, če pa mu tudi kravata ni všeč, pa kak eleganten mečkan šal. Maja Štamol Droljc pa opaža, da se tudi fantje odločajo za manj stroge linije in da je vedno več povpraševanja po posebnih, drugačnih in unikatnih kombinacijah. Srajce, kravate, šali, pasovi ali metuljčki so tisti detajli, s katerimi se spremljevalci po navadi prilagajajo nežnejšemu spolu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.