Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

Barviti Matthew Williamson

Matthew Williamson
1/14
Žurnal24 main
Angleški oblikovalec Matthew Williamson v svojih kreacijah uporablja barve, ki si jih upajo kombinirati le redki oblikovalci.

Leta 1971 rojeni Williamson se je do 18 leta šolal v rodnem Manchestru, potem pa preselil v London, kjer je leta 1994 diplomiral iz oblikovanja. Leta 1997 se je predstavil s svojo prvo kolekcijo, ki jo je poimenoval Electric Angels, v kateri je že pokazal svojo naklonjenost do rožnate, flurescento rumene in živo zelene barve. Živahne obleke so na takratni reviji nosile njegove prijateljice Jade Jagger, Kate Moss in Helena Christensen.

Kot dnevnik s potovanj
Mnogi pravijo, da se Williamsove kreacije berejo kot dnevnik s potovanj po eksotičnih destinacijah. Velik vtis na njegovo delo je pustilo življenje v Indiji, kjer je delal za znamko Monsoon. "Ko sem na potovanjih, me prevzamejo vse barve in teksture. Še posebno v Indiji, na Tajskem in Baliju," pravi Williamson.

Leta 2005 je lansiral svoj prvi parfum, leto kasneje pa postal kreativni direktor italijanske modne hiše Pucci. "Moj cilj je, da me čim prej kupi italijanska ali francoska modna hiša," je nekoč dejal Williamson. Septembra 2008 se je vrnil v London in se posvetil lastni znamki. Lansko leto je sodeloval s švedskim H&M in svoje kreacije ponudil tudi modnim navdušenkam s tanjšo denarnico.

Sam pravi, da oblikuje izredno ženstvena, seksi oblačila, po katerih hrepenijo predstavnice nežnejšega spola. V galeriji preverite, kaj je Matthew Williamson pripravil za jesen 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.