Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Beli pomladi, črni polepša

Vrst zelenega čaja je več, zato upoštevajte navodila za pripravo. (Foto: Shutter Žurnal24 main
Zeleni čaj dokazano zdravi, z belim pa boste ohranili mladost.

Zeleni zdravilec
Zeleni čaj izdelujejo iz nefermentiranih čajevih listov, zato ima visoko vsebnost fenolov, ki delujejo kot antioksidanti, zato že od nekdaj velja za učinkovitega zdravilca. Dokazano preprečuje cirozo jeter, zmanjšuje holesterol ter pomaga krepiti imunski sistem in obnavljati kožo. Za pripravo zavrite 2 dcl vode in jo ohladite na od 70 do 80 stopinj Celzija ter šele nato dodajte žličko čaja. Pustite ga stati tri minute in postrezite brez dodatkov, da obdrži svojo aromo.

Za skodelico čaja si vzemite čas. Da bodo učinki čaja intenzivnejši, uporabite mehko, filtrirano vodo, v kateri ni klora in apnenca. In ne pozabite, da si je za uživanje ob čaju treba vzeti čas in ga spiti v prijetnem vzdušju.

Beli proti staranju
Po zadnjih raziskavah naj bi beli čaji vsebovali občutno več antioksidantov kot zeleni. Sestavine belega čaja namreč učinkovito napadajo proste radikale, ki povzročajo staranje kože, zato izvlečke vedno pogosteje uporabljajo tudi v kozmetični industriji. Pripravite ga tako, da ga prelijete z vodo temperature 90 stopinj in pustite stati od 4 do 5 minut. Spada med najdražje čaje, saj se ga pridela najmanj.

Črni čaj za lepoto
Če črni čaj nanašate na kožo, njegovi močni antioksidanti nevtralizirajo proste radikale. Tako si lahko proti podočnjakom in zabuhlosti na oči za položite ohlajeni vrečki črnega čaja ali toplo vrečko položite na mozolj in nato ne izpirate. Učinkovit je tudi proti sončnim opeklinam. Seveda prav tako tekne kot poživljajoča pijača.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.