Magazin > Lepota & telo
29220 ogledov

Beyonce kopirala Heleno Blagne? Bo padla tožba?

helena blagne Facebook
Vprašali smo modnega oblikovalca, ki je že večkrat poskrbel za brezhibni videz naše pevske dive.

Ameriška superzvezdnica Beyonce je pred kratkim izdala vizualni album Black is King, ki ga je sama napisala, producirala in režirala. Glasba ni nova, saj gre za pesmi z albuma "The Lion King: The Gift“, ki ga je lepotica posnela pred enim letom za novo različico filma Levji kralj. 

Poznavalci slovenske estrade pa bodo hitro opazili, da tudi ideja za dva kostuma, ki jih zvezdnica nosi v videih, ni nova. Oprijeti leopardji pajac in rokavice z istim vzorcem (modna hiša Valentino) spominjajo na opravo, ki jo je na odru lani nosila naša pevka Helena Blagne.

beyonce | Avtor: Profimedia Profimedia

Pa tudi Beyoncejin kostum s črnim perjem (Ashi studio) spominja na obleko, ki visi v Helenini omari … Nosila jo je leta 2018 ob 30. obletnici svoje kariere.

beyonce | Avtor: Profimedia Profimedia


Rdeča kreacija je bila narejena iz pravega perja (fazanje, gosje, nojevo, puranje in petelinje) iz Italije.
helena blagne | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Tako rdeča obleka kot tudi obleka v leopardjem vzorcu sta delo Roka Čibeja, ki smo ga vprašali, kaj meni o kostumih znane Američanke. "To, da je Beyonce izbrala podoben stajling, je bilo presenečenje, ampak v pozitivnem smislu, tudi če ga niso opazili na Heleni. Kljub temu gre za potrditev, da sva s Heleno naredila dober stajling. Mnogim se zdi nemogoče, ampak v svetu, v katerem je bilo videnega že marsikaj, si tuji stilisti večkrat izposodijo ideje pri zvezdnikih, ki niso znani onkraj oceana, tukaj pa so zvezde. To se je v dobi interneta in družbenih omrežjih že nekajkrat izpostavljalo. Tožiti ali obsojati, kot je to storila Jelena Karleuša (srbska zvezda je Beyonce pred časom obsodila kopiranja stila, op. avt.) se mi ne zdi potrebno. Kopiranje je vedno potrditev, da delaš dobro. Raje se še bolj potrudim, da bodo moji bodoči stajlingi še bolj zanimivi,“ pravi Čibej.

Da se Čibej ne moti, dokazuje tudi primer italijanske pevke Loredane Berte, ki sta jo kopirali Madonna in Lady Gaga.

loredana berte | Avtor:
 
loredana berte | Avtor:

Komentarjev 10
  • richard2 17:26 08.avgust 2020.

    Kreator Čibej je pameten mož, tale pevka pa je počasi zlajnana kura, ki več ne ve, kaj bi spravila na plano za kapljico pozornosti, ki jo želi prejeti še v zadnjih vzdihljajih petdesetih let 😂 Izpljune naj projekt, ki ga ...prikaži več obljublja že vse od lanskega leta 😱 da ne bo prej spet novo leto 😂

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 15:26 08.avgust 2020.

    Naj se Helena malo skulira!!! Najbrž je ostala brez denarja pa bi se tožila!?! Kako more človek sploh biti tako Napihnjen in Narcisoiden?!? Že samo misel na tožbo pove, da "dama" nima pospravljenega podstrešja?!?

  • Ender3 14:36 08.avgust 2020.

    Le kdo bi našo Helenco kopiral, lepo vas prosim ?😕😖