Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Bi plačali tisoč evrov za ponaredek?

ponarejene torbice ponaredek torbica Reuters
Zdaj so tudi strokovnjaki potrdili, da so ponaredki dizajnerskih torbic skoraj povsem enaki originalom. A za nekatere ponaredke, ki jim pravijo kar superponaredki, lahko odštejete tudi do tisoč evrov.

Čeprav je tisoč evrov za ponaredek precej drago, je to še vedno okoli 20 odstotkov denarja, ki bi ga zapravili za originalno torbico. Strokovnjaki zato predlagajo, da si pri nakupu ponaredka dobro ogledate podrobnosti, kot so število linij in prostorov na prešiti notranjosti in notranji žig. Medtem ko se cena uličnih ponaredkov giblje med 18 in 36 evrov, jih ponekod prodajajo tudi za 400 do 1.000 evrov in morda sploh ne veste, da gre za ponaredek.

Najboljše ponaredke skrivajo

Novinarka ABC Newsa, Bianna Golodryga, se je pod krinko podala po newyorških ulicah in iskala najboljše ponaredke. Največ jih je našla pri uličnih prodajalcih, najboljši pa so shranjeni v trgovinah, skladiščih in stran od radovednih oči in jih je treba posebej zahtevati. Golodryga je tako po nekaj poskusih prišla do superponaredka chanelove kultne torbice 2.55, za katero je prodajalka hotela 440 evrov, a je na koncu pristala na 315 evrov. Originalna bi sicer stala kar 3.660 evrov, ponaredek z ulice pa pičilih 20 do 30 evrov.

Izraz superponaredek je prvi uporabil pisatelj knjige Bargain Fever, Mark Ellwood, ki je pojasnil, da je takšen izraz izbral zato, ker gre še vedno za ponaredek, a je boljši kot si lahko predstavljate. Dodal je, da je povsem verjteno, da tudi najboljši prodajalci ne bi prepoznali superponaredka, če bi ga dobili v roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.