Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Bizarna dieta za bodoče neveste

dieta Shutterstock
Svet je preplavila še ena bizarna dieta, "idealna" predvsem za bodoče neveste. V desetih dneh naj bi namreč izgubili kar do deset kilogramov.

Nad hitro dieto so navdušene Američanke, Italijanke, Španke in Angležinje, ki se na pot stradanja podajo z enako željo – izgubiti deset kilogramov.

Deset dni brez občutka lakote

Dieta dnevni vnos kalorij zmanjša na le 800 kalorij – in to brez občutka lakote in brez fizičnega prehranjevanja. Med dieto se bodoče neveste in druge kandidatke namreč prehranjujejo s pomočjo cevke, ki je speljana preko nosu do želodca. Po cevki ves dan počasi doteka hranilna tekočina, ki vsebuje le beljakovine in živalske maščobe, pomešane z vodo, brez ogljikovih hidratov in vlaknin. "Apetit in lakota že po nekaj urah izgineta, kar je neverjetno, saj lakote med dieto vseh deset dni sploh ne občutite," pravi dr. Oliver Di Pedro, ki na svoji kliniki na Floridi dietni paket ponuja za okoli 1.100 evrov.

"Hrana" iz vrečke

Če ste mislili, da so ženske, ki so se odločile za takšen postopek izgubljanja kilogramov, med trajanjem diete obsojene na zdravniško posteljo, se motite. Med dieto lahko živite skoraj čisto običajno, le prehranjevanju se izognete, namesto tega pa s seboj nenehno nosite torbico s hranilno vrečko.

Preživeti dieto ni lahko

Ženske, ki so svoje izkušnje s tako imenovano K-E dieto zaupale nekemu ameriškemu portalu, pravijo, da je res, da med dieto niso občutile lakote, a da je bilo odrekanje hrani zaradi psihične želje vseeno zelo težko. Nekatere kljub priporočilom, da se je dobro zmerno gibati vsak dan, med dieto niso bile zmožne niti najlažje fizične aktivnosti, kot je recimo srednje dolg sprehod, vse pa naj bi bile nad končnim rezultatom navdušene.

K-E dieta ni za vse

Drastične diete pa vendarle niso nikoli brez posledic, opozarjajo strokovnjaki. K-E dieta ni primerna za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami, za tiste, ki imajo težave z jetri, na drugačen način prehranjevanja pa vas med dieto ves čas opozarja slab zadah – zaradi tega, ker hrana ne vsebuje vlaknin, ki skrbijo za normalno delovanje črevesne flore, razlaga dr. Pedro. Po končani dieti pa imate brez dodatnega truda za ohranitev izgubljenih kilogramov veliko možnosti za pojav jojo učinka. "Če kilograme izgubljate zelo hitro, se telo na to ne pripravi in ne navadi, kar pomeni, da lahko te kilograme zelo hitro pridobite nazaj," razlaga dr. Bethany Marshall iz Beverly Hillsa.

Zdravo ali ne, bodoče neveste se na možne posledice te hitre, bizarne in tudi zelo drage diete očitno požvižgajo. Bolj jih prepriča dejstvo, da v desetih dneh lahko izgubijo tudi do deset kilogramov. In deset kilogramov manj seveda pomeni poročno obleko zapeljivejšega kroja in lepšo poročno fotografijo. Se splača?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.