Magazin > Lepota & telo
48 ogledov

Bleščice optično povečajo

Kožo na vratu in dekolteju primerno negujte. (Foto: iStockPhoto) Žurnal24 main
Največja napaka, ki jo delamo pri negi dekolteja in vratu je, da oba predela zanemarjamo in ne negujemo, opozarja specialistka dermatologinja Nastja Lazar.

Za kožo tega predela vam priporoča uporabo enake kreme, kot jo uporabljate za obraz, saj je struktura kože podobna kot na obrazu. "Še posebno za kožo na dekolteju velja, da je v življenju bolj izpostavljena vplivom sončnih žarkov, za katere vemo, da povzročajo kronične spremembe kože; te se kažejo kot gube, lise, ki so lahko temne in bele, pajkaste žilne spremembe in seboroične keratoze," pojasni sogovornica.

Nepravilnosti na koži
Akne in seboroični dermatitis sta najpogostejši dermatološki težavi v mladih letih. Po besedah Lazarjeve jih odvisno od prizadetosti odpravljajo "s primerno kozmetiko, nato z medicinsko kozmetiko in nazadnje tudi z antibiotiki v tabletah", z estetskodermatološkimi posegi, kot so laserji, kemični ali mehanski pilingi in mezoterapija, pa odpravljajo težave, kakršne so bradavice, žile in gubice.

Kreme za polnejši videz

Prsi lahko polepšate z vajami za čvrst in zapeljiv dekolte, pomagate pa si lahko tudi s kremami in serumi, ki vračajo čvrstost in prožnost kože, zaradi česar prsi postanejo polnejše.

Vsak teden pa temu predelu namenite še nežen piling
Hladno-topla prha bo vaše prsi napela, pomlajevalno pa bo učinkovala tudi ledena kocka, ki jo raztopite na predelu prsi in dekolteja. Ne pozabite na vlažilno kremo, pokončna drža pa dodala piko na i in privabila poglede.

Zasijte z losjonom

  • Dnevni videz: Zaradi losjona za telo (ki je lahko odišavljen in s svetlečimi delci) bo koža videti zdrava in sijoča, pravi vizažistka Bojana Zmazek.
  • Večerni videz: "Poleg losjona, ki vsebuje zlate ali srebrne delce, lahko uporabite bronzer v kamnu in ga z velikim čopičem nanesete na ramena ali med dojki in tako optično povečate dekolte."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.