Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Bolezen zaradi slabe družbe

Pazite, s kom se družite. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Če ste pogosto v družbi ljudi, ki jih ne prenesete in ki v vas prebujajo negativna čustva, lažje zbolite, je pokazala ameriška raziskava.

Psihično in fizično
Izsledki razsikave so pokazali, da ljudje, ki vas obkrožajo, ne vplivajo samo na  psihično počutje, ampak tudi na fizično. Ljudje, ki so velikokrat pod vplivom negativnih oseb, imajo več zdravstevnih težav, kot tisti, ki niso pod takšnim vplivom, so dognali strokovnjaki.

Pozitivno mišljenje je nalezljivo
V razsikavi je sodelovalo več kot sto ljudi, ki so odgovarjali na vprašanja o svojih socialnih stikih in zdravstvenem stanju. Ljudje, ki so bili obkroženi s pozitivnimi ljudmi, so bili bolj zdravi in so imeli tudi sami bolj pozitiven odnos do življenja, kot tisti, ki so bili obkroženi z negativnimi ljudmi, ki pa so bili tudi sami nagnjeni k negativnem razmišljanju in so imeli v splošnem več zdravstevnih težav.

Čustveno stanje vpliva na imunski sistem
Strokovnjaki so prišli do zaključka, da je čustveno stanje povezano z imunskim sistemom. Bolj kot ste pod negativnimi vplivi, bolj boste imeli oslabljen imunski sitem in več možnosti boste imeli, da zbolite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.