Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Bolj ozaveščeni, večkrat v tujino

zdravnik pregled bolnik pacient Shutterstock
Letos so bolniki izkoristili številne možnosti zdravljenja v EU.

Letošnja uveljavitev evropske direktive o čezmejnem zdravstvenem varstvu je prinesla večjo ozaveščenost ljudi o njihovih pravicah glede povračil stroškov zdravljenja v tujini. To je obenem tudi pomenilo, da so se začeli bolje zavedati svojih pravic in pogosteje izkoriščati možnosti zdravljenja zunaj Slovenije, poroča STA.

Najraje bi se zdravili doma

Povračilo stroškov zdravljenja v drugih članicah Evropske unije (EU) je bolnikom nenadoma odprlo številne nove možnosti, obenem pa spodbudilo domače ponudnike zdravstvenih storitev, da poskrbijo, da bi bilo zdravljenje doma konkurenčno ali boljše od tistega, ki ga nudijo druge države. "Če bo naš zdravstveni sistem ostal stabilen, ni nobenega večjega razloga za to, da bi ljudje hodili v tujino, ker se vsi najraje zdravimo doma," je za STA povedala Eva Godina, svetovalka na področju mednarodnih zdravstvenih zavarovanj na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Več informacij o tej temi lahko najdete na spletni strani Zzzs.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.