Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Brezčasna agnes b.

Največji vpliv na delo agnès b. imajo ljudje, ki so srečni, zabavni in pogumni.
1/17
Žurnal24 main
Agnès b. verjame, da ni treba, da so lepe stvari zapletene. Zato raje oblikuje preproste obleke kot visoko modo.

Agnès Trouble se je rodila leta 1941 v Parizu, kjer je tudi študirala in kasneje kot mlajša urednica delala pri francoskem Elle. Takrat je kot stilistka pomagala tudi pri znamki Dorothee Bis in delala kot svobodna oblikovalka.

 

Zaposlena mama

Leta 1975 je v Parizu odprla prvi butik, danes jih ima po svetu že 118. Njena znamka agnès b. pa se je razvila povsem brez oglaševanja. Poleg oblikovanja se ukvarja še s fotografijo, filmsko produkcijo in zbirateljstvom umetnin. Poleg vseh butikov ima v lasti dve galeriji, kulturni časopis in produkcijsko hišo. Pri 19 letih je rodila dvojčka, pri 20 se je ločila.

 

Igra z lutkami

Vse stvaritve oblikuje sama in prizna, da je pri delu zelo hitra. Nikoli nima ustvarjalne blokade. "Oblačenje modelov pred revijo je zame kot igranje z lutkami," pravi Agnès. Svoje delo opisuje kot zabavno, vznemirljivo in napeto. Navdih najde v ljudeh, ki jo osupnejo v pozitivni kot tudi v negativni smeri. Ko oblikuje, ima v mislih mnogo ljudi, od Marilyn Monroe do Jackie Kennedy, od kmetov do umetnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.