Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Britanci poveličujejo slovenske moške

moški čiščenje gospodinjsko opravilo Shutterstock
Pri gospodinjskih opravilih si ženske in moški še vedno nismo enaki.

Po najnovejših rezultatih raziskave, ki so jo opravili v 29 državah članicah OECD, so moški tisti, ki opravijo veliko manj gospodinjskih opravil kot njihove boljše polovice. Poleg manj opravil tudi manj časa posvetijo družinskim članom, preživijo več časa v službi in se več športno udejstvujejo.

Obstajajo tudi grobe ocene, koliko minut povprečno porabijo tako moški kot ženske v določenih državah. Na splošno v vseh državah, kjer je potekala raziskava, ženske na dan za gospodinjska opravila porabijo 168 minut (2 uri in 48 minut), moški pa le 74 minut (1 ura in 14 minut).

Moški povprečno za nakupe porabijo 18 minut, dve minuti manj pa za skrb za družino. Medtem ženske za nakupe porabijo 28 minut, za družino pa 40 minut.

Seveda pa se številke med posameznimi državami močno razlikujejo. V Veliki Britaniji moški gospodinjskim opravilom namenijo 66 minut, medtem ko ženske več kot dvakrat več  – 133 minut. V Koreji in Turčiji moški za opravila porabijo 21 minut, Indijci pa še manj – le 19 minut. Ženske v teh treh državah za opravila porabijo več kot dve uri na dan.

Vendar še obstaja upanje za ženske – na Švedskem moški na dan porabijo 79 minut, medtem ko ženske samo nekaj minut več – 95.

Še bolje kaže slovenskim gospodinjam – njihove močnejše polovice jim bodo priskočile na pomoč in za gospodinjska opravila na dan porabile zavidljivih 114 minut.

Na spletni strani City A.M. so se ob tem pošalili, naj se ženske kar hitro odpravijo v slovensko prestolnico, saj se letalske vozovnice dobijo že za 50 funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.