Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Brittany končala svoje življenje

Brittany Maynard Facebook
Na smrt bolna Brittany Maynard si je v soboto vzela življenje.

Pretekli teden je Brittany Maynard izjavila, da si 1. novembra, dva dni po moževem rojstnem dnevu, ne bo vzela življenja, saj se še počuti dobro. Njeno stanje se je očitno poslabšalo, saj je 29-letnica v soboto, kot je v svojem blogu napovedala oktobra, naredila samomor.

Na njeni spletni strani je zapisano, da je ta "svet zapustila brez obžalovanj“. "Najbolj srečni so tisti, ki cenijo življenje in so zanj hvaležni. Če bomo spremenili svoje misli, bomo spremenili svoje življenje,“ se je glasilo njeno zadnje sporočilo.

Maynardova je imela tumor na možganih. Odkrili so ga aprila in zdravniki so ji razložili, da je pred njo le še pol leta življenja. Ker je hotela umreti dostojanstveno in ne v bolečinah, se je Brittany iz Kalifornije odpravila v Oregon, kjer je evtanazija dovoljenja.

"Brittany je umrla, a njena ljubezen do življenja in narave ter njena strast in njen duh ostajata. Njej v spomin naredite to, kar šteje največ. Povejte tistim, ki jih najbolj ljubite, kako pomembni so vam. Mi bomo njeno delo nadaljevali,“ je v izjavi za javnost zapisala Barbara Coombs Lee, predsednica ameriškega društva, ki se zavzema za evtanazijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.