Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Brivnik se prilagaja obrazu

Britje ne odstrani le dlak, ampak tudi kožno povrhnjico, zato po njem uporabite Žurnal24 main
V modi so akumulatorski brivniki, z gibljivimi glavami in vratom. Preverite garancijo.

"Ko kupujete nov brivnik, morate biti pozorni na tehnologijo, število brivnih glav ter na to, ali se je možno briti tudi na mokro in ali je brivnik akumulatorski ali pa deluje le, če je priključen na omrežje," pravijo pri podjetju Philips. Dodajajo, da bodite pozorni na servisno mrežo, garancijo in to, ali morebitno okvaro odpravijo ali izdelovalec pokvarjen brivnik zamenja za novega.

3D-tehnologija
Podobno menijo pri podjetju Remington, pri katerem poudarjajo, da so zdaj najmodnejši brivniki z gibljivimi glavami, ki se prilagajajo linijam obraza. Gibljiv pa naj bi bil tudi vrat brivnika, saj se je tedaj mogoče prilagoditi tudi vratu in bradi. "Vse bolj se uveljavljajo brivniki, ki so primerni tudi za mokro britje, saj zagotavljajo manj draženja in gladkejšo kožo po britju. Današnji brivniki zaradi najnovejše 3D-tehnologije z lahkoto obrijejo tudi tri, štiri dni staro brado, kar je bilo za brivnike do zdaj zelo trd oreh," poudarjajo pri Philipsu.

Gel pustite 2 minuti
Najboljše sredstvo za mehčanje kože je voda. Z njo obraz pred britjem dobro navlažite, nato pa nanj nanesite debelejšo plast gela ali kreme za britje. To
pustite učinkovati dve minuti. Pri nakupu pene ali gela za britje pazite, da ta vsebuje sestavine, ki kožo navlažijo in pomirijo. Britvico pred britjem vedno
splaknite pod vodo, poteg z njo pa naj poteka v nasprotni smeri rasti dlak. Bodite nežni – če britvico preveč pritisnete ob obraz, lahko kožo poškodujete ali spodbudite nastanek mozoljčkov. Težje dostopne predele obraza boste obrili lažje in temeljiteje, če jih boste pustili za konec. Tako bo naneseno sredstvo za britje delovalo dlje ter še bolj omehčalo dlake in kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.