Magazin > Lepota & telo
154 ogledov

Broške tudi za moške

MucaMaca, 7 EUR
1/15
MucaMaca
Vpadljiv in poseben nakit. Nosite ga s preprostimi in enobarvnimi oblačili čez dan, zvečer in za posebne priložnosti.

"Pleksi nakit je primeren tako za mlajše kot starejše, po njem posegajo ženske, ki rade nosijo preprost nakit, ki pa je hkrati zelo opazen," pojasnjuje Maja Kocijan Dolinšek, oblikovalka tekstilij in nakita MucaMaca. Vanja Mihelič iz studia Pleksimanija dodaja, da je tovrsten nakit "primeren predvsem za ljudi, ki želijo personalizirati svojo garderobo".

Tako za zvečer kot poroko

"Glede na to, da so večje verižice opaznejše, se lepo podajo k enobarvnim oblačilom," pravi Kocijan Dolinškova in dodaja, da so zato primerne tudi za popestritev večernih toalet, s katerimi kombinirajte predvsem nakit v zlati, srebrni in črni barvi. Ponudba pleksi nakita je že tako raznovrstna, da z lahkoto najdete kose, ki so primerni celo za poroko.

K džinsu, na šal ali plašč

Pleksinakit lahko nosite tudi za vsakodnevne priložnosti. "Manjše verižice so zagotovo uporabnejše ter se lahko kombinirajo tudi z džinsom in preprosto majico, broške pa pripnite na torbo, jakno, plašč ali šal," svetuje Kocijan Dolinškova.

Ne le za ženske

V kolekcijah se najdejo tudi kosi, ki so namenjeni obema spoloma, in kot pravita oblikovalki, moški po njih z veseljem posežejo. Za moške so primerne predvsem broške.

Tudi za plitve žepe

Cene izdelkov iz pleksi stekla se pri MuciMaci gibljejo od sedem evrov za broško do 17 evrov za verižice različnih velikosti. V oblikovalskem studiu Pleksimanija v ponudbi najdete uhane in broške, cene pa se gibljejo med 27 in 70 evri za kos.

MINI INTERVJU: oblikovalec nakita Jernej Letica iz ustvarjalnice in prodajalne nakita SilverStory

Kako nastaja nakit iz pleksi stekla?
Najprej z računalniškim programom za vektorsko risanje narišemo izdelek, ki ga želimo izdelati. Narišemo linije, po katerih bo pozneje rezalni stroj izrezal obesek iz pleksi plošče. V laserski rezalni stroj vstavimo ploščo iz pleksi stekla. V stroj naložimo tudi datoteko s sliko, ki smo jo narisali na računalniku. Laser začne z izrezovanjem stekla po linijah, ki smo jih narisali v računalniškem programu. Ko laser opravi pot, ki smo mu jo določili, izdelek "pade" iz pleksi plošče.

Kakšne izdelke še oblikujete?
Primarno se ukvarjamo z izdelavo nakita iz srebra, izdelujemo pa tudi zlate poročne prstane, napisne tablice za vrata in seveda pleksi izdelke. Te izdelke kupujejo večinoma mladi, ki so tudi naše ciljno občinstvo.

Za kakšne priložnosti in h kakšnim oblačilom bi svetovali nošenje takšnega nakita?
Mislim, da je to stvar posameznika – če vam je všeč pleksi nakit, ga lahko nosite kjer koli in kadar koli. Tudi punk-rock zvezdnik se ne ozira na priložnosti, ima svoj stil in nanj prisega v vsakem trenutku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.