Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Bučke, čudovite spremljevalke diet

Privoščite si jih večkrat. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Zaradi svojega okusnega mesa so pogosta sestavina jedilnikov. Ne le kulinarika, tudi medicina že dolgo pozna pozitivne učinkovine bučk.

Nizka hranilna vrednost
Energijska vrednost bučk je majhna, a vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Največ imajo kalija, fosforja, kalcija in nekaj mangana. Od vitaminov imajo največ vitamina C, vitamine skupine B in vitamin E. Lahko so prebavljive, zato so idealna hrana za ljudi z občutljivo prebavo.
 
Pozitivne učinkovine
Meso bučk je izjemno bogato z vodo in vlakninami, zato pospešuje prebavo, pri čemer veže in izloča strupe in maščobe. Encimi razbremenjujejo trebušno slinavko. V lupini je veliko magnezija, kar je izvrstno za pospeševanje presnove v celičnem jedru. Najnovejše raziskave so pokazale, da imajo bučke v maščobah topni vitamin, ki neposredno spodbujevalno vpliva na vitalne gene v celičnih jedrih.

Zdravljenje z bučkami:

  • pospešujejo celično presnovo
  • pomagajo hujšati
  • izboljšujejo možganske zmožnosti in sposobnost koncentracije
  • pomirjajo živčevje in pospešujejo njegovo delovanje
  • povečujejo količino beljakovin
  • krepijo mišice in srce
  • odvajajo vodo iz telesa
  • izpirajo in odstranjujejo kisline
  • razstrupljajo črevesje in vežejo maščobe
  • krepijo imunski sistem
  • krepijo vse telesne sluznice

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.