Magazin > Lepota & telo
3491 ogledov

Čaji, ki pomagajo pri hujšanju

mir, tišina, čaj
Pet čajev, ki med spanjem topijo maščobe.

Kemična sestava nekaterih zeliščnih čajev blagodejno vpliva na organizem, in sicer tako, da zavirajo željo po sladkarijah, pospešujejo presnovo in spodbujajo hujšanje. 

Spodaj našteti čaji nas pomirjajo in pripravijo na miren spanec, ki je, kot so dokazale študije, za izgubo kilogramov eden od ključnih dejavnikov, piše 24sata.

Te čaje pijte pred spanjem

Cimetov čaj
Cimet ima protivnetni učinek, zmanjšuje napetost in druge posledice stresa. Poleg tega čaj iz te začimbe zmanjšuje sladkor v krvi, spodbuja metabolizem in tako pomaga pri izgubi kilogramov, pravi strokovnjakinja za prehrano Helen Bond, dr. Sally Norton pa je dodala, da cimet namesto sladkorja dodaja sladicam.
 
Kamilični čaj
Stari Rimljani, Grki in Egipčani so s kamilicami previjali rane, saj so bili prepričani, da se bodo tako prej zacelile. Kamilica je znana tudi po tem, da blaži krče in napenjanje, zato je kamilični čaj dobro piti po obroku.

Čaj iz poprove mete
Utrujenost in zaspanost pogosto vodita v prenažiranje z nezdravimi prigrizki. Kadar ste brez energije, pijte čaj iz poprove mete, ki odpravlja napetost, spodbuja presnovo, odmaši sinuse, izboljšuje pretok energije po telesu in sprošča. Ta čaj poleg tega zmanjšuje apetit. 

Čaj rooibos 
Roobios je južnoafriški čaj, narejen iz fermentiranih listov grma aspalathus linearis. Sladki in zemeljski okus vključuje rastlinske kemikalije, ki so neposredno povezane z zmanjšanjem debelosti. 

Čaj pu-erh 
Tudi ta čaj naj bi zmanjšal telesno težo. To je pokazala raziskava iz leta 2016. Vanjo je bilo vključenih 59 oseb. Po rednem uživanju tega čaja (po štirih tednih) se je vsem zmanjšal indeks telesne mase. Izgubili so maščobo na rokah, trebuhu in stegnih.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
  • Avatar Olgintinna
    Olgintinna 01:36 08.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com