Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Čaji za lepoto

Čaji ugodno delujejo na kožo, lase in zobe. (Foto:Shutterstock) Žurnal24 main
Čaji ugodno delujejo na telo in duha. Uporabite jih lahko tudi lepoti v prid. Nekateri delujejo ugodno na kožo, drugi na lase in zobe.

Kamilični čaj
Kamilični čaj je naravni čaj brez kofeina. Dober je za sprostitev mišic, je antiseptičen in ima protivnetni učinek. Lahko ga uporabljate kot blag tonik ali pa pripravite kamilično kopel za obraz. Naredite blag poparek in ga pustite stati od 7 do 10 minut. S poparkom si večkrat na dan osvežite kožo obraza.

Zeleni čaj
Učinkuje protivnetno, protibakterijsko in splošno razkuževalno ter spodbuja razstrupljevalne procese v telesu. To zeleno zlato je tudi pravi balzam za kožo, ki ji daje sijaj, zdravi mozolje, ureznine in izpuščaje, pomirja utrujene oči, uspešno odstranjuje neprijeten telesni vonj in še mnogo več.

Črni čaj
Če se radi zjutraj razvajate s tem napitkom, nikar ne zavrzite vrečke.
Počakajte, da se malo ohladi, potem si jo položite na veke, kajti odpravlja zabuhlost in podočnjake.

Žajbljev čaj
Z listi lahko drgnete zobe, da jim povrnete belino, ali jih uporabite kot sestavino za izdelavo ustne vodice. S poparkom dobite čistilni losjon, ki je še posebej primeren za mastno in mešano kožo. Uporablja se tudi za nego las, saj odpravlja prhljaj in osveži barvo las.

Šipkov čaj
Šipek je pomemben kozmetični dodatek. V kozmetiki se uporablja šipkovo olje, ki vsebuje veliko pomembnih maščobnih kislin omega 3 in omega 6. Šipkovo olje je namenjeno vlaženju suhe in poškodovane kože.

Bezgov čaj
Spodbuja delovanje lojnic. Uporablja se ga za zbijanje vročine, pri kašlju, gripi, prehladu, začetni pljučnici, bronhitisu, astmi in vseh revmatičnih boleznih, pri katerih želimo z močnim potenjem doseči izločanje bolezenskih snovi. Bezgovi cvetovi utrjujejo tudi sluznico v nosu in žrelu ter krepijo odpornost proti okužbam. Če je vaša koža zelo suha, si ga lahko večkrat privoščite, saj spodbuja delovanje lojnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.