Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Čas je za all starke

All Star
1/15
Converse
Superge, ki so postale že kultni kos ulične mode, so letos zopet zasedle vrh najbolj zaželenih modnih kosov in se vrinile tudi v omare tistih, ki so jih do zdaj gledali zviška.

Svojega prvega para all stark se nas večina spominja z nostalgijo, s spominom na prve dni uporništva v zgodnjih najstniških letih in s takšno ljubeznijo do udobnega para, ki je trajala dolgo, pogosto še dlje, kot so to prenesle superge. Res je, da jih na ulicah srečujemo vsako leto, da jim močno konkurirajo njihove posnemovalke, a prave so le ene. In te so tudi to pomlad že ponosno zakorakale po ulicah.

Za vse okuse

Večna klasika bež, modrih, zelenih in rdečih superg je še vedno živa, že pred nekaj sezonami pa so se jim pridružili tudi drugi modni odtenki, letos seveda pastelni. Najbolj zapriseženim ljubiteljicam ulične mode bodo nasmeh na obraz narisali živahni pisani modeli s cvetlicami, pikicami, različnimi vzorci, ali pa takšni, ki so jih pri oblikovanju navdihnili aktualni dogodki iz filmskega in glasbenega sveta. Da pri znanem proizvajalcu superg res mislijo na vse, dokazuje tudi možnost poslikave po lastni zamisli. Čisto svoje lahko oblikujete na uradni strani proizvajalca. Že veste, kakšne bi imeli?

Osvežite svoj stil

Če so še pred leti krojile stil punk-rock populacije, pa so se zdaj spoprijateljile s skoraj vsemi stili. So nepogrešljive pri kombinaciji s kavbojkami v vseh barvah, nosite jih lahko k oblekam in krilom, kratkim hlačam …

Ste vedeli?

All starke letos praznujejo 95. rojstni dan, saj so prve naredili že davnega leta 1917, med zvezde pa jih je leta 1923 povzdignil košarkar Charles Hollis "Chuck" Taylor, ki je bil tudi prvi športnik s svojo linijo superg. Pravi modni razcvet so all starke doživele po drugi svetovni vojni, ko so postale simbol uporniške mladine, in prav takšne nas osvajajo še danes.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.