Magazin > Lepota & telo
836 ogledov

Čas, ko se ponoči zbudite, razkriva veliko o vašem zdravju

spanje, zbujanje, spanec Profimedias
Bujenje je povezano z duševnim in fizičnim stanjem človeka, ura bujenja pa razkriva, kakšne probleme imate.

Če se vsako noč zbujate ob določenem času, vam to lahko razkrije, kaj se dogaja v vašem telesu. Kitajska kultura in medicina dajo veliko na takšne stvari.

21: 00 – 23:00

Če imate v tem času težave s spanjem, ste najverjetneje pod stresom. Mučijo vas dogodki prejšnjega dne ali nekaj, kar vas čaka naslednji dan.

23:00 – 1:00

Zbujanje v tem času kaže na to, da sami sebi nekaj očitate – morda kaj, kar ste rekli, naredili ali nekaj, kar bi morali narediti, pa niste. V tem času se yin energija pretvori va yang. Kitajska kultura verjame, da yin simbolizira ženski pogled (negativno, temno, noč), yang pa moški pogled (pozitivnost, sreča, dan). Ta čas je se maščobe v telesu razgrajujejo, zato lahko zbujanje v tem obdobju nakazuje na to, da pojeste preveč nezdravih maščob.

1:00 – 3:00

Če se največkrat zbujate v tem času, to pomeni, da ste najverjetneje jezi in zafrustrirani. Tekom dneva ste polni negativne energije in to se najbolj odraža ravno ponoči. V tem času se poskusite sprostiti, saj se v vašem telesu proizvajajo molekule, ki so zelo pomembne za prebavo, zato samo mirno.

3:00 – 5:00

V tem obdobju sta največja razloga za zbujanje žalost in bolečina. Nekatere tudi začne zebsti, saj se telo že zelo ohladi in se mnogi ob tem prebudijo. Zbujanje ob teh urah pa lahko kaže tudi na težave s pljuči.

5:00 – 7:00

V tem času je najbolj aktivno debelo črevo, zato zbujanje ob teh urah kitajska medicina povezuje z vašimi prehranjevalnimi navadami. Če imate navado jesti pozno ali pa jesti preveč slabe hrane, se zna zgoditi, da se boste zato zbujali med peto in sedmo uro zjutraj.

Komentarjev 2
  • kapibara 09:33 11.oktober 2016.

    Ti so pa obupanci..

  • izRODEk 08:35 11.oktober 2016.

    Ejjjj!!! Kaj pa med 11:00 in 12:00? :))