Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Če hujšate, tega ne počnite

hujšanje Shutterstock
O pasteh hujšanja je bilo že veliko napisanega, zadnja raziskava pa je pokazala, da je tedensko nakupovanje, kjer se kupi veliko živil, še kako nevarno za hujšanje.

Dve tretjini kupcev je priznalo, da se še tri dni po obilnem nakupu spopada s skušnjavami, ki jih imajo pri veliki količini hrane. Če imajo doma polne police hrane, bo večja verjetnost, da bodo podlegli skušnjavi in jedli hrano, ki redi.

Največji razlog za tovrstne nakupe je seveda pomanjkanje časa med tednom in porast nakupovalnih središč in nakupovanja živil preko spleta. Sam nakup hrane naredi lačne kar 84 odstotka ljudi, tretjina pa se s hrano začne basati, takoj ko pride domov in živila iz vrečk zloži na svoje mesto. Celo 21 odstotkov ljudi pa  je priznalo, da se hrani ne morejo odpovedati med samim nakupovanjem.

Se pa skoraj polovica vprašanih (44 odstotkov) zaveda, da se pri večjih nakupih podležejo skušnjavi, zato med tednom pogosteje kupujejo manjše količine hrane, pozna pa se pri njihovi teži.

Prvo pravilo hujšanja je tako potrjeno – če hrana ni v stanovanju, potem se ne da pojesti.

Vodja raziskave Lee Smith poudarja, da vsi tisti, ki resno hujšajo, vedo, da je ključ do uspešne izgube odvečnih kilogramov ta, da se umakne skušnjavo.

Posebej velika past je nakupovanje za starše, ki zaradi stiske s časom kupujejo na veliko, da je doma dovolj zaloge za prehrano celotne družine. Lažje pa je tako za samske osebe ali osebe brez otrok, ker hrano kupujejo pogosteje in v manjših količinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.