Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Če jedo v pisarni, boljše delajo

kosilo služba pisarna delovna miza Shutterstock
Kosilo za pisarniško mizo ugodneje deluje na miselne procese kot kosilo v restavraciji.

Znanstveniki so ugotovili, da so ljudje, ki jedo kosilo za svojo pisalno mizo, bolj produktivni v popoldanskih urah v primerjavi s tistimi, ki si vzamejo eno uro za kosilo in gredo iz pisarne.

Ljudje, ki so šli v restavracijo s sodelavci ali prijatelji in se nato vrnili na delovno mesto, so bili manj osredotočeni na delo in bili manj budni. Njihovi možgani so delovali slabše, težje so se spopadali s podrobnimi opravili in težje opazili napake.

Medtem so tisti, ki jedo za mizo, miselno bolj spretni. Delovne vneme pa ne gre pripisati pitju med obrokom, saj sta obe skupini testirancev jedli enako hrano in se vzdržali alkohola.

So pa bili tisti, ki so zapustili delovno mesto, bolj sproščeni, ko so se vrnili delat.

Znanstveniki pod vodstvom dr. Wernerja Sommerja z univerze v Berlinu glede na rezultate priporočajo, da se obroki prilagodijo ljudem glede na delovno mesto ali predviden rezultat. "Zaključujemo, da hrana v restavraciji, vendar ne hrana v pisarni, bolj sprošča in očitno za nekaj časa zmanjšuje miselne sposobnosti," je povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.