Magazin > Lepota & telo
10 ogledov

Če želite shujšati, jejte z modrega krožnika

hrana Shutterstock
Vsi že vemo, da male spremembe prinesejo velike rezultate. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov se boste približali želeni teži z le malo truda.

Zajtrk

Je najpomembnejši obrok, a vendar si prepogosto zanj ne vzamemo časa. Kaj ni škoda, da se ne zbudite 10 minut pred budilko in si pripravite slasten obrok, ter napolnite telo z energijo za ves dan? Izgovori, kot so „jaz zjutraj ne potrebujem hrane“ in „zjutraj mi ne paše jest“ vam samo preprečujejo, da živite zdravo življenje. Prisilite se, to poskušajte početi 2 tedna in kmalu brez zajtrka ne boste mogli začeti dneva.

Sprostite se

Verjetno vam stres preprečuje doseči želeni cilj. Dovolj je že, da si vzamete 10 minut časa za sebe, se udobno namestite in globoko zadihate. Vsak dan ponovite to vajo in videle boste kakšen pozitiven učinek bo prinesla v vaše življenje.

Uživajte v vsakem grižljaju

Namesto, da mislite na količino hrane, se skoncentrirajte na njeno kvaliteto. Uporabljajte začimbe in dajte hrani življenje. Jejte počasi in z užitkom. Priporočljivo je hrano prežvečiti vsaj 20-krat preden jo pogoltnete. Vse to počnite za mizo (ne v udobnem naslonjaču ali stoje), priporočljivo pa je jesti tudi iz modrega krožnika. Modra barva namreč zmanjšuje apetit in vam pomaga, da se ustavite, ko je sit vaš želodec in ne, ko so site vaše oči.

Voda

Voda, voda in še enkrat voda. Pijte veliko vode in samo vodo. Odžejala vas bo in ugotovili boste, da občutek lakote izgine, če je popijete dovolj – priporočljiva sta dva litra ali več vode na dan. Izogibajte se vodi z okusom in pa seveda sladkim gaziranim pijačam.

Polnozrnato je boljše

Le male spremembe naredijo veliko. Zamenjajte navadno moko s polnozrnato pirino, sadni jogurt z navadnim, ki mu lahko primešate sveže sadje, krompir naj nadomesti zelenjava, navadni riž pa zamenjajte za polnozrnatega in divjega. Kupujte oreščke, sončnična semena, bučna semena in laneno seme, ki ga lahko vmešate v jogurt, maso za palačinke ali pa rižoto. Videli boste, da se vaš način življenja spreminja in zadovoljni boste s to spremembo.

Na sprehod

Se tudi vi po jedi zleknete k počitku? Priporočamo vam, da se po jedi reje odpravite na polurni sprehod, ki bo odpravil težkost in pomagal pri izgubi kilogramov. Študije so pokazale, da ljudje, ki se po obroku odpravijo na sprehod, izgubijo več kilogramov kot tisti, ki prej počakajo, da se hrana poleže.

Telovadba

Saj niste mislili, da je ne bomo omenili? Če želite izgubiti kilograme, vam intervalni intenzivni trening ne uide. Priporočamo kombinacijo intenzivnega treninga s počitki – 20 sekund intenzivno vadite, nato 10 sekund počivajte. To ponovite 8-krat, vaje pa izberite po svojih željah. Lahko delate počepe, sklece, skoke s kolebnico, izpadne korake ali pa trebušnjake. Pomembno je, da izberete 5 vaj, sledite svojemu dihanju in poslušate svoje telo.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.