Magazin > Lepota & telo
2112 ogledov

Cenejša krema za obraz boljša od drage

krema obraz Shutterstock
Novinarka Daily Maila Claire Cisotti se je odločila, da bo preizkusila učinek poceni in dragih krem za obraz.

Štiri tedne si je na levo stran obraza mazala poceni kremo Nivea Crème (ki stane 1,36 evra), na desno stran pa izjemno drago kremo za obraz Crème de la Mer (125 evrov). Za to se je odločila, potem ko je več zvezdnic priznalo, da uporabljajo poceni kreme za obraz (igralki Kate Winslet (37) in Joan Collins (80) sta priznali, da uporabljata navadno Niveino kremo za obraz), poleg tega pa je novinarkina mati prav tako vse življenje uporabljala poceni kremo za obraz in ima po navedbah novinarke pri 71 letih neverjetno lepo kožo.

Medtem ko je cenejša na trgu od leta 1911 in vsebuje vsakodnevne sestavine, kot je glicerin, ima dražja veliko razburljivejšo formulo. Zamislil si jo je letalski inženir in fizik Max Huber, ki si je zdravil svojo kožo, potem ko mu je v obraz eksplodiral rutinski laboratorijski eksperiment in mu na obrazu pustil kemične opekline. Njeno skrivno orožje je čudežna mešanica, narejena iz fermentiranih alg, vitaminov in mineralov, ki so obdelani z zvočnimi valovi. Po navedbah podjetja lahko krema za obraz spremeni videz kože, v kratkem se koža napne, manj vidne postanejo gube in pore.

Preden je novinarka začela poskus, so njeno kožo testirali v kozmetičnem studiu, kjer so ji z napravo visia opravili posnetek. Visio je razvila Nasa, da bi spremljala učinek sevanja in nične gravitacije pri astronavtih, z različnimi tipi svetlobe pa merijo gube, poškodbo kože zaradi sonca, rdečico in velikost por. Nicolas Miedzianowski-Sinclair, ki je opravil test, ji je pred pričetkom povedal, da je njena koža pri 47 letih zelo navlažena, gube in črte pa so videti boljše kot pri drugih pri tej starosti.

Štiri tedne je novinarka po čiščenju obraza z blagim mlekom na levo lice nanašala Niveo, na desno pa Crème de la Mer. Obe kremi si je vsakič nanesla za velikost graha, obe pa je najprej podrgnila med prsti, da so se aktivirale vse sestavine. Po končanem preizkusu so bili rezultati osupljivi. Po dermatološkem skiniranju je bila leva stran obraza bolj navlažena, rdečica se je zmanjšala, nekatere gubice okoli oči pa so izginile. Po navedbah dermatologa je bila koža na levi strani videti pet let mlajša, novinarka pa je bila sicer zadovoljna z obema kremama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.