Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

"Cepiva in tamponi nevarnejši, kot mislite"

Alicia Silverstone FameFlynet
Alicia Silverstone je razburila marsikatero mamo s knjigo o materinstvu, v kateri opozarja pred nevarnostjo, ki jo povzročajo cepiva, in zatrjuje, da tamponi povzročajo neplodnost.

Alicia Silverstone je pred tremi leti postala mama, svoje izkušnje o materinstvu pa je strnila v knjigi The Kind Mama: A Simple Guide to Supercharged Fertility, a Radiant Pregnancy, a Sweeter Birth, and A Healthier, More Beautiful Beginning, v kateri je veliko nasvetov, a ne takšnih, kakršne bi pričakovali. Bralke je najbolj razburilo njeno stališče glede cepiv: "Čeprav ni bilo še nobene dokončne raziskave o negativnih učinkih cepiv, znajo zdravniki povedati veliko o tem, kako so lahko nevarna za otrokovo zdravje. Prejemajo klice obupanih staršev, ki trdijo, da njihov otrok po prejetju cepiva ni več takšen, kakršen je bil. Tudi sama osebno poznam ljudi, katerih otroci so se po cepljenju drastično spremenili."

A Alicia ima za povedati še veliko več; tamponi po njenem mnenju povzročajo neplodnost. Pojasnjuje, da je "vagina najbolj vpojen del ženskega telesa", zato morate biti skrajno previdne pri njihovi uporabi. "Žal vam proizvajalci tamponov niso dolžni razlagati, kaj točno je v njihovih izdelkih, kar pomeni, da prav nihče ne načne teme o sledeh pesticidov, ki so lahko v neorganskem bombažu. Skrb vzbujajoči so tudi odišavljeni vložki, ki vsebujejo hormonom škodljive ftalate, ki se lahko pretihotapijo v vašo vagino."

Sebi smuti s posteljico, sinu prežvečeno hrano

Igralka je presenetila tudi s tem, kako je svojega triletnega sina že pri šestih mesecih odvadila od pleničke. Pojasnila je, da je po obrazni mimiki prepoznala, da mora opraviti potrebo in ga je odnesla pred hišo na travo, kjer je opravil kot psiček. Poleg tega vse mame spodbuja k temu, da shranijo posteljico, jo nasekljajo in primešajo smutijem.

To sicer ni prvič, da je Alicia šokirala s svojimi materinskimi veščinami. Marca predlani je objavila videoposnetek, na katerem je sina hranila s prežvečeno hrano iz lastnih ust. Na kritike se je takrat odzvala z besedami, da mame to počnejo že tisoč let in da je to povsem naravno.

Komentarjev 2
  • mph 18:43 01.maj 2014.

    "Inteligenca" povprečno razvite kokoši (mislim točno tisto, ki hodi po gnoju in išče zrnje po dvorišču) ji naravnost seva iz obraza, da je škoda drugih besed.

  • Mija_t 17:04 01.maj 2014.

    ta ženska je toliko alkohola spila ( in še kaj drugega ), da res ni kompetentna govoriti nič. LP