Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Česa ne bi smeli nikoli jesti

zamrznjena hrana Profimedias
Kljub temu, da se vedno bolj zavedamo pomena zdrave prehrane, se nam na krožnik še vedno prikradejo izdelki, ki za telo niso dobri.

Če le lahko, poskrbite, da se naslednjih pet stvari ne znajde na vašem krožniku.

Umetna sladila
V majhnih količinah je sladkor dober, ko pa ga zaužijemo preveč, se stvari spremenijo. Umetna sladila so povrh vsega še veliko bolj sladka od sladkorja, kar vpliva na vaše brbončice. Te si želijo vedno več sladkorja, zaradi česar v telo vnesete velike količine nezdrave hrane. Ljudje, ki omejijo vnos umetnih sladil, imajo več energije. 

Margarina
Mnogi so prepričani, da je margarina zdrava alternativa maslu, a temu ni tako. Margarina vsebuje veliko transmaščobnih kislin, ki vplivajo na holesterol. Maslo je tako še vedno boljša izbira. 

Sojin izolat
Vse soje ne smemo metati v isti koš. Nevaren je njen izolat, ki je podoben estrogenu. Gre za rafinirano in pogosto gensko spremenjeno obliko soje, ki se pojavlja v velikem številu izdelkov. Raziskave so pokazale, da lahko uživanje izolata poveča tveganje za raka in neplodnost pri ženskah.

Dietni izdelki
Čeprav na izdelku piše, da je dieten ali da vsebuje malo maščob, to še ne pomeni, da vsebuje malo kalorij. V dietnih tablicah in izdelkih z manj maščobami je ponavadi več sladkorja, soli in nezdravih vlaknin, zaradi katerih imajo dober okus. Ker nas ne nasitijo, si običajno privoščimo dvojno porcijo in si s tem ne naredimo usluge.

Zamrznjena hrana
Zamrznjena hrana je priročna, saj za njeno pripravo ne potrebujete veliko časa. Vendar pa so ti izdelki obdelani, polni maščob in soli. Namesto, da jih kupujete, si razne enolončnice in juhe sami pripravite v večjih količinah in jih nato zamrznite. 

Komentarjev 3
  • Skippy 23:56 22.oktober 2014.

    Prej so ljudje desetletja jedli vse to, pa nikomur ni bilo hudega.Če pa nečesa itak nikoli ne bi smeli jesti, potem tudi na policah ne bi bilo.

  • mph 23:06 22.oktober 2014.

    Tako je (sicer še vedno prisegam samo na olivno olje za peko in hladno rabo ter za hladno uporabo konopljino :-), pa tudi ni vse zmrznjeno polno maščob, to je totalna bedarija.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:27 22.oktober 2014.

    Imaš tud margarine, ki so brez transmaščobnih kislin. Čist tko ..btw.