Magazin > Lepota & telo
4869 ogledov

Česa ne obleči na poroko

Poroka
Pri poroki gre za poseben dogodek, zato se moramo kot gost držati nekaterih pravil, da ne bi negativno izstopali

Izogibajte se:

1. Beli obleki (oziroma barvi, ki jo nosi nevesta)
Pravijo, da je v beli obleki lahko le nevesta. Če res ne gre drugače, svojo obleko popestrite z barvitimi dodatki ali čevlji. Na poroki je sicer nezaželena tudi črna barva.

2. Prevelikemu nakitu, ki žvenketa
Izogibajte se nakitu, kot so na primer velike zapestnice ali uhani, ki bi lahko motil obred. Še zlasti v cerkvi je pomembno, da je tišina in da je poročni par v ospredju. Izberite bolj nevpadljiv nakit.

3. Oblačilom, ki ne ustrezajo lokaciji
Bodite pozorni na „dress code“, ki ga je izbral poročni par. Če nevesta in ženin nista dala navodil, pri izbiri oprave upoštevajte lokacijo. Namig: tudi oblačila in jeansa in iz usnja ponavadi niso dobra izbira.

4. Prekratkim krilom
Pazite, da s preveč seksi opravo ne zasenčite neveste.

5. Novim čevljem
Izberite udobne čevlje, saj boste ves dan na nogah in verjetno tudi na plesišču. Tudi pri izboru čevljev upoštevajte lokacijo. Če bo poroka potekala na vrtu, visoke petke niso pametna izbira.

Na splošno velja, da so najboljša izbira za poroko klasična oblačila v pastelnih barvah. Če imate svetlo polt, vam bodo najlepše pristajala oblačila v modri ali marelični barvi, temnejšemu tenu pa roza ali rumena barva. S čevlji v "nude" barvi ne morete zgrešiti. Paziti je treba tudi na ličila. V tem primeru velja, da je manj več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.