Magazin > Lepota & telo
1230 ogledov

Česa ne smete nikoli zamrzniti

zivljenje 04.01.12. hladilnik, hrana, foto: shutterstock Shutterstock
Določena živila preprosto ne sodijo v zamrzovalnik, pa čeprav se zdi to kot najbolj idealna rešitev ob vsesplošnem pomanjkanju časa.

Nekaterih živil ne smete zamrzniti v nobenem primeru, še posebej, če jih kasneje želite uživati surove.
 
Jajca
Celih jajc ne smete zamrzniti. Lupina jajc lahko kaj hitro poči in od tu do razvoja bakterij je le še korak. Za zamrzovanje so primerni jajčni beljaki. Shranite jih v posodo in označite, koliko beljakov je v njem. Tako zamrznjene lahko hranite eno leto.
 
Sveži izdelki, ki jih nameravate kasneje jesti surove
Bistvo svežih izdelkov je ravno v tem, da so sveži. Sadje in zelenjavo, ki jo nameravate pojesti kasneje, raje shranite v hladilniku ali v shrambi. Blanširano zelenjavo lahko shranite v zamrzovalniku, če jo kasneje nameravate skuhati.
 
Mehki siri
Mehki siri so posebni prav zaradi svoje mehke sestave, ki se ob zamrznitvi spremeni v kristalizirano in krhko maso. Podobno velja za večino mlečnih izdelkov.
 
Paradižnikova mezga
Če paradižnikovo mezgo zamrznete, se pripravite na to, da vas bo pričakala velika packarija, ki nikakor ne bo podobna tistemu, kar ste pričakovali.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.